Quantcast

Prokuratūra pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl Garliavos istorijos

Kauno apygardos prokuratūra pranešė pradėjusi dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo antstoliui, susijusį su Garliavos įvykiais.

Jis pradėta, kai N.Venckienė bei jos gynėja paprašė papildomai apklausti dar vieną liudytoją. Tačiau prokurorai pastarojo atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Sprendžiant prašymus dėl ikiteisminio tyrimo papildymo buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas, šiuo metu jis yra atliekamas“, – sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras D.Valkavičius.

„Yra konkretus asmuo, dėl kurio bus vykdomas baudžiamasis persekiojimas, nes yra duomenų, kad tas asmuo trukdė vykdyti antstolės nurodymus, kuomet buvo vykdoma vaiko paėmimo operacija“, – pridūrė jis.

Prokuratūra žadėjo plačiau apie šį tyrimą papasakoti vėliau, jame surinkus daugiau duomenų. Pasak prokuroro, asmuo nėra giminystės ryšiais susijęs su N. Venckiene.

„Tas asmuo buvo įvardytas prašyme po susipažinimo su ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvo prašymas jį apklausti. Nebuvo diskutuojama apie tai, kokią informaciją jis gali pateikti arba kokius veiksmus jis galėjo atlikti, tiesiog buvo prašymas jį apklausti“, – sakė  Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis.

Yra konkretus asmuo, dėl kurio bus vykdomas baudžiamasis persekiojimas, nes yra duomenų, kad tas asmuo trukdė vykdyti antstolės nurodymus.

Kauno apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl N. Venckienės.

Iš JAV pernai pargabenta N. Venckienė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą.

N. Venckienei uždėta apykojė, paimti dokumentai.

Neringa Venckienė/A. Aleksėjūnaitės nuotr.

N. Venckienė į Lietuvą iš JAV pargabenta lapkričio 6 dieną. Jai pateikti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

N. Venckienė įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palaikanti

Palaikanti portretas
Palikite ponią Neringą ramybėje,kiek galite ją engti,kur pagrindinė kaltininkė Laima Stankūnaitė,kur Deimantė,visai supuvusi teisinė sistema,toks mano matymas.

Kas gins Lietuvoje viešąjį intersą,

Kas gins Lietuvoje viešąjį intersą, portretas
kad buvo išžudyta eilė žmonių ir suskaldyta Lietuvos visuomenė, o nei partijų valdžioje, nei teisėsaugoje Lietuvoje jie tarp saves kaltų ištisai neranda?

Klaunai

Klaunai   portretas
buvo mažai laiko ,jau prikūrė virtualių kaltinimų net 39 ,iš jų liko tik 4.Kiek dar kaip maži vaikai tampysis smėlio dėžėje.Klanas kapituliuos vėliau ar anksčiau.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių