Quantcast

Prieš teismą stos 1,6 mln. neteisėtų paskolų išdavęs kaunietis

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra antradienį pranešė apie teismui perduotą labai didelės apimties – 84 tomų –  bylą, kurioje kaunietis kaltinamas neteisėtai išdavęs 1,6 mln. eurų paskolų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaunietis ilgiau nei penkerius metus savo, žmonos, mamos ir dukters vardais teikė paskolas kitiems asmenims ir už tai gaudavo atlygį, tačiau, galimai siekdamas išvengti mokėtinų mokesčių valstybei, savo veiklos nebuvo įregistravęs.

Skaičiuojama, kad per šį laikotarpį vyras galėjo suteikti ne mažiau kaip 84 paskolas, kurių bendra suma siekia beveik 1,6 mln. eurų.

Už tokią pat neteisėtą veiklą 2019 metais jau teistas vyras per penkerius metus iš neteisėto paskolų teikimo galėjo gauti beveik 670 tūkst. eurų pajamų, kurios, kaip numato Baudžiamasis kodeksas, teismui asmenį pripažinus kaltu, butų konfiskuotos valstybės naudai.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad kaltinamasis sukčiaudamas galėjo įgyti sau ir sutuoktinei priklausantį turtą, kurio vertė siekia beveik 9 tūkst. eurų.

Asmeniui pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo bei dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Už pastarąją veiklą stambiu mastu galima griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų bei iš neteisėtos veiklos gauto turto konfiskavimas. Už sukčiaujant įgytą svetimą turtą galima griežčiausia bausmė yra laisvės atėmimas iki trejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: skolosneteisėtos skolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo...

Jo... portretas
670.000 euru pajamu,o turto už beveik 9.000 va čia viskas tuom ir pasakyta

grynas yrodimas

grynas yrodimas portretas
ka jei pinigeli gauni....iskart turi perpumpuot i ofshorus.... arba det i viskio butelio dezute.... visais kitais atvejais bus atimti ir panaudoti kurstyt kara nepasitenkinima ir ytampa...o gal net vakcinom neeisku nuo ko ir neaisku kam uztat privalomos ir su QR kodu

Masiulio

Masiulio portretas
Konfiskuoti tiek pat kiek ir 3mln kysis is alstom agurkui. Nors kysio davejai sedi britanijos kalejime, gavejui niekas ne vieno klausimo neuzdave. O tas vel isrinktas i europarlamenta toliau laimingai nosi krapsto. Ir keliasi europensija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių