Quantcast

Prieš atverčiant bylą – atviras N. Venckienės laiškas

  • Teksto dydis:

Antradienio popietę Panevėžio apygardos teisme bus pradėta nagrinėti buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės byla. Artėjant numatytam pirmojo posėdžio laikui moteris išplatino atvirą laišką, kuriame pabrėžė, jog Lietuvos prokurorai ir Lietuvos Vyriausybė galimai elgėsi nesąžiningai bei klaidino JAV institucijas prašydami leidimo moters ekstradicijai. Apie tai ji sakė informavusi JAV Valstybės departamentą ir ambasadą Lietuvoje.

Suabejojo sąžiningumu

„Lietuvos valstybė JAV pateikė tik liudytojų parodymus. Ekstradicijos prašyme nurodė, kad mano kaltę patvirtina ekspertų išvados ir vaizdo įrašo medžiaga, tačiau šių duomenų Jungtinėms Amerikos Valstijoms nepateikė“, – akcentavo N. Venckienė.

Atsižvelgiant į tai, ji teigė informavusi JAV Valstybės departamentą ir ambasadą Lietuvoje.

„Mane pargabenus į Lietuvą buvo leista susipažinti su visa bylos medžiaga, taip pat ir su vaizdo įrašais, todėl JAV institucijas informavau apie pateiktą Lietuvos Vyriausybės melagingais faktais grįstą ekstradicijos prašymą ir pateikiau netiesą patvirtinančius įrodymus“, – išplatintame laiške rašė buvusi tiesėja ir parlamentarė.

Nesutampa parodymai

Pasak N. Venckienės, visi asmenų, dalyvavusių prievarta išplėšiant jos dukterėčią iš jos senelių namų, parodymai ekstradicijos prašyme nesutampa su teismo medicinos ekspertų išvadomis ir vaizdo įrašo medžiaga, nufilmuota namo viduje.

Moteris teigė, jog iš minėtų vaizdo įrašų, darytų namo viduje, matyti, kad prieš ją, ir prieš dukterėčią smurtavo policijos pareigūnai, Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai ir mergaitės mama Laimutė Stankūnaitė, o policininkas N. Venckienę sužalojo.

Tiesa turi būti rasta ir jos paieškai toliau aukosiu savo gyvenimo laiką.

„Teismo medicinos eksperto išvada, kuri nebuvo pateikta Jungtinėms Amerikos Valstijoms su ekstradicijos prašymu, patvirtina, kad policininko sužalojimai daugiau kaip keturių dienų senumo, o tai reiškia, kad pareigūnas davė melagingus parodymus apie jo sužalojimo laiką ir vietą. Akivaizdu, Lietuvos prokurorai ir Lietuvos Vyriausybė turėjo ir privalėjo žinoti, kad liudytojai meluoja ir jų parodymai yra priešingi vaizdo įrašams, tačiau sąmoningai klaidino JAV Vyriausybę. Susipažinusi su bylos medžiaga dar kartą įsitikinau – suklaidintos Jungtinės Amerikos Valstijos nepagrįstai mane išdavė. Esu tikra, jei JAV būtų turėjusi šį vaizdo įrašą, ir dėl šių keturių kaltinimų manęs nebūtų leidusi teisti. Reikia pažymėti, kad pateikti kaltinimai paremti man neapykantą jautusių žmonių, kitų nesąžiningų šių įvykių dalyvių liudijimais“, – įsitikinusi buvusi teisėja ir parlamentarė.

Rankų nuleisti nežada

Kaip rašoma laiške, Lietuvos prokuratūros pastangos iš pat pradžių buvo orientuotos į pedofilijos skandalo užgniaužimą, o ne tiesos paieškas.

„Todėl šiandien daugiau nei dešimtmetį mane persekiojusi teisėsauga bandys priimti dar vieną sprendimą, kuris nieko nepaaiškina, nieko nelemia ir šios istorijos pabaigos nematyti. Jokie kaltinimai teisme manęs neprivers galvoti kitaip apie pedofilų išnaudotos dukterėčios likimą, brolio mirtį. Tiesa turi būti rasta ir jos paieškai toliau aukosiu savo gyvenimo laiką“, – tvirtino nuleisti rankų neketinanti N. Venckienė.

Primename, kad kovo 3 dieną, 13.30 val. Panevėžio apygardos teisme įvyks pirmas teismo posėdis, kuriame ketinama atversti buvusios teisėjos ir parlamentarės bylą. Iš JAV lapkričio 6 dieną į Lietuvą sugrąžintai 21 mėnesį svetur kalėjusiai moteriai pateikti keturi kaltinimai: dėl teismo sprendimo nevykdymo, sudavimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą L. Stankūnaitei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>teisinis absurdas< \\\\\.../////

&gt;teisinis absurdas&lt;   \\\\\...///// portretas
Už tai jas ur saugo,kad nepapasakotų teisybės.Tada pedams galas.

Teisinis absurdas,

Teisinis absurdas, portretas
kai sakoma ,kad Stankūnaitė bijop atvykti į Lietuvą dėl savo saugumo.Yra gi apsauga ,ne tokius pristato ir saugo.O ji vis dar bijo.Tai melas .Būtina Stankūnaitės ir jos dukros tiesioginė apklausa Lietuvoje, kad išsklaidyti abejones visuomenėje. Taip pat ir O.Naruševičiūtės apklausa. Teisingumo nebus ,kol tai neįvyks.

Keista?

Keista? portretas
Pabėgo,kad čia nužudys.Sugrąžinta verkia,kad negali laisvai judėti.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių