Quantcast

Kauno policijos veteranas įtariamas nusikaltęs jau pirmą atostogų dieną

  • Teksto dydis:

Padedant pilietiškai visuomenei, pirmadienį Kaune neblaivus prie vairo sulaikytas vienas iš Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiųjų tyrėjų. Apie 35-erių metų darbo stažą policijoje turintis pareigūnas girtas vairavo nuosavą automobilį „Lexus RX 300“.

Kelių chuliganų gretas papildžiusio kolegos, kuriam buvo nustatytas 1,89 promilių girtumas, inicialų Kauno teisėsaugininkai išduoti nelinkę.

Teigiama, kad to neleidžia Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Nepaisant to, kad šį kartą nusikaltimu įtariamas policijos pareigūnas. Esą užtenka ir jo pareigų pagarsinimo.

Be to, policijos pranešime apie šį pirmadienį, 22.38 val., Taikos prospekte užregistruotą įvykį akcentuojama, kad „Lexus“ vairuotojas įkliuvo ne tarnybos metu ir neuniformuotas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, tai buvo pirmoji oficiali įkliuvusiojo atostogų diena. Todėl jo klausimas dėl nušalinimo nuo tarnybos greičiausiai bus sprendžiamas tik atostogoms pasibaigus.

Tačiau ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant neblaiviam, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas, pradėtas nedelsiant. Jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. 

Už minėtą nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.  

Įkliuvusiojo kolegos portalui kauno.diena.lt teigė, kad šis įvykis juos labai nustebino. Esą kolega problemų dėl piktnaudžiavimo alkoholiu neturėjo. O prabangų „Lexus“ jis įsigijo prieš porą metų. Ir, kaip priklauso policijos pareigūnui, šį savo pirkinį deklaravo Mokesčių inspekcijoje. Jokių signalų iš šios, kad tai gali būti pirkinys ne pagal pajamas, negauta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba, kurioje dirbo neblaivus prie vairo sulaikytas pareigūnas, specializuojasi ikiteisminiuose tyrimuose dėl netikrų pinigų gamybos bei paleidimo į apyvartą, mokesčių slėpimo, buhalterinės apskaitos pažeidimų, nelegalaus darbo bei kitų ekonominių nusikaltimų.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asd

Asd portretas
Oho, kaip kiauliasnukiai kelių gaideliai sukilo :))))

Asd

Asd portretas
Senas Lexus ne pagal pajamas??? Atsibuskit, žurnaliūgos, senas Lexus nėra prabanga :))))

Savas

Savas portretas
Gaila zmogaus,ko tik nepridarai per durna galva
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių