Quantcast

Preliminari Vasario 16-osios akibrokšto žala – penkiaženklė

Kauno teisėsaugininkai po aplinkybių, sulaikius vasario 16-osios popietę du asmenis, pjaustančius Chemijos gatvėje geležinkelio bėgius, patikslinimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Preliminariai jų padaryta žala įvertinta apie 36 tūkst. eurų.

Tačiau šio geležinkelio savininkė – įmonė „Dirbtinis pluoštas“ informavo pareigūnus, kad minėtą sumą dar patikslins, suskaičiavę ir šio sugadinto pastaruoju metu nenaudoto geležinkelio atstatymo darbus.

Į policiją iš šio nusikaltimo vietos buvo atvežti 24 vienetai jau supjaustytų geležinkelio bėgių dalių. Todėl yra pagrindo įtarti, kad šioje nuošalioje apaugusioje vietoje nutvertieji su įkalčiais darbavosi nuo pat ryto.

Kaip jau rašyta, apie tai buvo pranešta apie 14 val. Kai į netoliese esantį garažų masyvą atvykusiam asmeniui įtarimą sukėlė neįprastas šioje vietoje pjovimo garsas.

Du jaunuolius, pjausčiusius geležinkelio bėgius su specialiu įrenginiu, prijungtu prie dujų baliono, policijos patruliai nutvėrė nusikaltimo vietoje. O iš jos į policijos komisariatą šie asmenys buvo pristatyti ne tik su jau minėtomis per 20 supjaustytų bėgių dalių, bet ir dviem dujų balionais.

Kaip jau rašyta, vienas iš jų – 27-erių metų, kitas – devyniolikmetis. Patikslintais duomenimis, vienas – kaunietis, kitas – Kauno rajono gyventojas. Tačiau nė vienas iš jų neteistas bei nebaustas administracine tvarka.

Tą pačią dieną abu buvo paleisti, įteikus šaukimus atvykti į policiją apklausai vėliau.

Nė vienam iš jų įtarimai dėl vagystės dar nepareikšti.

Remiantis ta Baudžiamojo kodekso straipsnio, pagal kurį pradėtas ikiteisminis tyrimas, dalimi, jiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Tačiau neatmetama, kad ateityje tyrimas gali būti perkvalifikuotas į kitą šio straipsnio dalį – didelės vertės svetimo turto vagystė, už ką jau gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Ir daugiau jokios kitos alternatyvos nenumatyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas portretas
Jei pristigo pinigų reikia dirbt, vagys tegu sėdi kalėjime.

Nesusipratėliai?

Nesusipratėliai? portretas
Ar visgi diversantai? Neišmanantiems, jei pristigo pinigų, gali pasirodyti, jog, jei nenaudojamas, tai galima ir pasiimti. Gal reikia kameras įrengti, visapsauga būtų??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių