Quantcast

Pravieniškių nuteistiesiems bandyta perduoti šventinių petardų

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namų nuteistiesiems bandyta perduoti 64 šventines petardas ir alkoholį primenantį skystį.

Antradienio rytą, apie 7.30 val., apžiūrint Pravieniškių pataisos namų -atvirosios kolonijos 1-ojo sektoriaus prieigas tarp 1-o ir 2-o apsaugos postų, sniege pastebėti švieži žmogaus sportinės avalynės pėdsakai, vedantys iš miško prie pat pataisos namų tvoros ir atgal į mišką.

Pataisos namų Patrulinės grupės pareigūnai įtarė, kad nuteistiesiems draudžiami daiktai galėjo būti permesti į šios įstaigos gamybinę zoną.

Apie įtarimus buvo informuoti Budinčiosios pamainos pareigūnus.

Sekant pėdomis miške buvo pavytas daiktus galbūt permetęs asmuo. Jis buvo pristatytas į administracines patalpas įvykio aplinkybėms išsiaiškinti.

Pataisos namų pareigūnai, patikrinę apsaugos perimetrą sniege rado gulinčius permestus 5 vienetus lipnia juosta pervyniotus paketus.

Vėliau pasikeitę budinčios pamainos pareigūnai dar kartą papildomai apžiūrėjo permetimo vietą ir sniege rado dar vieną identiškai lipnia juosta supakuotą paketą.

Apie įvykį informuoti policijos pareigūnai. Jiems atvykus, paketai buvo išpakuoti, juose rasta 64 vienetai šventinių petardų, 5 plastikinės pakuotės po 0,5 litro su rudos spalvos skysčiu, skleidžiančiu alkoholio kvapą, pranešė Kalėjimų departamentas.

Sulaikytasis asmuo prisipažino, kad permetė per tvorą į pataisos namų teritoriją šešis lipnia juosta įvyniotus paketus. Draudžiamus daiktus ir pažeidėją išsivežė policijos pareigūnai.

Prieššventiniu laikotarpiu, siekiant užkardyti neleistinų daiktų patekimą nuteistiesiems, sustiprinti budėjimai įstaigos sektoriuose ir pataisos namų prieigose.

Pirmadienį Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-o sektoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnai kartu su Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais atliko Valstybinės įmonės „Mūsų amatai“gamybinės zonos džiovyklos ceche, 3-jame ceche ir pagalbinėse patalpose neplaninę kratą.

Kratos metu pareigūnai minėtose patalpose rado ir paėmė 60 litrų alkoholio raugo, skaidrios spalvos skystį skleidžiantį alkoholio kvapą – apie 0,5 litro, 3 savadarbius naminės degtinės darymo aparatus, savadarbio sporto inventoriaus, 5 savadarbes garso kolonėles bei 4 techniškai netvarkingus, be registracijos lipdukų radijo imtuvus.

Šiuo metu aiškinamasi, kam iš nuteistųjų priklausė rasti ir paimti daiktai.

Tyrimo metu bus bendradarbiaujama ir su Valstybinės įmonės „Mūsų amatai“ administracija.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje 2-ame sektoriuje laisvės atėmimo bausmes atlieka 881 nuteistieji, iš jų 262 dirba „Mūsų amatai“ Pravieniškių filiale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Kur slėpė ? Ar ne užpakalyje ???

...

... portretas
Jei kaliniams nuolat grėstų mirties bausmė už režimo pažeidimą, tvarkos būtų daugiau.

Nerijus

Nerijus portretas
Sugadino visa sventine nuotaika :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių