Quantcast

Pravieniškių kolonijoje – skandalas: darbuotojas įtariamas nešęs nuteistiesiems narkotikus

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Saugumo valdymo skyriaus jaunesnysis specialistas įtariamas nuteistiesiems nešęs anabolinius steroidus, narkotikus ir telefonus.

Teismas jį leido suimti trims mėnesiams, antradienį pranešė Kalėjimų departamentas.  

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai teigia po intensyvaus tyrimo išaiškinę ir praeitą penktadienį dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi sulaikę Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Saugumo valdymo skyriaus jaunesnįjį specialistą ir keturis jo bendrininkus.

„Pareigūnui įtariamą nusikalstamą veiką padėjo vykdyti ne bausmių vykdymo sistemos darbuotojai, bet vienas jų anksčiau dirbo vienoje laisvės atėmimo vietų“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Per pareigūno sulaikymą jo maišelyje rasta dėžutė ir dvi kavos „Paulig“ pakuotės. Jų viduje buvo paslėpta, kaip įtariama, nuteistiesiems perduoti skirtų draudžiamų daiktų.

Kavos dėžutėse rasti 4 buteliukai su neaiškios kilmės skysčiu, galbūt  anaboliniais steroidais, polietileniniame maišelyje įdėti spalvoti popieriaus lapeliai, kaip įtariama, impregnuoti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Kalėjimų departamento nuotr.

Taip pat ištrauktas paketas, kurio viduje 9 mobiliojo ryšio telefonai supakuoti į „Schogetten“ šokolado pakuotes, 3 polietileniniai maišeliai su saldainiais – į spalvotus valgomuosius guminukus panašūs objektai, galimai su narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Rastas ir  vokas su 950 eurų. Jie, kaip įtariama, buvo skirti pareigūnui kaip atlygis. 

Sulaikę draudžiamus daiktus nešusį pareigūną, Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai ėmėsi neatidėliotinų ikiteisminio tyrimo veiksmų siekdami užfiksuoti su nusikalstama veika susijusias aplinkybes ir surinkti daugiau įrodymų – atliko kratas pareigūno ir galimų jo bendrininkų gyvenamosiose, darbo vietose Kaune, Panevėžyje ir Prienuose bei jų transporto priemonėse.

Per kratas rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų įkalčių, skelbia Kalėjimų departamentas.

Kalėjimų departamento nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, sulaikyto pareigūno turėti daiktai buvo skirti Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistiesiems. 

Kalėjimų departamente dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, neteisėtu disponavimu tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriausiai tai kai

Geriausiai tai kai portretas
Policijos pareigūnai lelijų daigų nepažino....Sako kad čia? Kanapės? Kaip tokius dar tarnybon priima...Be to, juk negalima juostos po asmeninius bet kokio žmogaus daiktus....Moterų higienos reikmenys, vyrų. Gal turi būti tam tikros ribos...net ir patikrinimui....Ar šiknos skylę irgi tikrins, tikėdamiesi rasti draudžiamų medżiagų ir daiktų?

Įdėtų kas į krepšelį

Įdėtų kas į krepšelį portretas
lieptų nunešti, tai net nepaziurėčiau...o po to pyst ir DRAUDŽIAMOS MEDŽIAGOS.... Juk ne visi chemija išmano...

Nuo debiliškumui ribų nėra

Nuo debiliškumui ribų nėra portretas
Paprasti saldainiukai jau kelią įtarimus... Kiekvieno meistro garaže galima rasti ir klijų, ir visokių chemikalų. Kiekvienoje kosmetikos priemonėje galima aptikti neleidžiamų cheminių preparatų kaip šokėjos Daniūtės atveju....O kur maisto papildai, vitaminai....ABSURDAS...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių