Quantcast

Pravieniškėse tęsiasi nuteistojo maištas: ir vėl bandė sukelti gaisrą

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą portalas kauno.diena.lt skelbė apie Pravieniškių pataisos namuose kilusį gaisrą. Tąkart nuteistasis padegė čiužinį, o teisingumo viceministras Elanas Jablonskas ramino visuomenę, jog tai – pavienis atvejis ir riaušių požymių nėra. Tačiau nuteistasis maištauja ir toliau.

Kaip portalo žurnalistus informavo Kalėjimų departamento atstovė spaudai Irmina Frolova-Milašienė, antradienį nuteistasis bandė padegti patalynę. Ugniagesių gelbėtojų pagalbos pataisos namuose neprireikė, į incidentą operatyviai sureagavo vietos darbuotojai.

„Čia jo nuolatiniai bandymai. Vakar bandė uždegti patalynę. Pareigūnai pamatė, kad jis bando tai daryti ir sustabdė tuos veiksmus. Be to, jis bandė save žaloti. Tai irgi ne pirmas toks bandymas. Kaklo srityje pasidarė sužalojimus, buvo nuvežtas pas medikus į savivaldybės įstaigą, bet po apžiūros paleistas. Jis daugiau žalojasi ne bandydamas atlikti suicidinius veiksmus, bet atkreipti į save dėmesį“, – situaciją komentavo Kalėjimų departamento atstovė.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

I. Frolovos-Milašienės teigimu, šiuo metu Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorių pavaduojantis Gintautas Šarauskas informavo, kad tai – dešimtimis kartų skaičiuojami nuteistojo bandymai. „Todėl dabar nuspręsta imtis ne izoliavimo priemonių, nes jis kartais agresyviai elgiasi ir su kitais nuteistaisiais. Dabar jam nuspręsta teikti pagalbą ir siunčiama mobili krizių grupė, į kurią paprastai įeina ir medikai, ir psichologai, ir socialiniai darbuotojai. Su juo dirbs, matys, kokios pagalbos reikia ir nuspręs, ar jam tą pagalbą teikti laisvės atėmimo vietų ligoninėje ar pataisos namuose“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak Kalėjimų departamento atstovės, svarstoma, ar šį nuteistąjį reikia perkelti į minėtą ligoninę. „Jis neseniai atkeltas iš Vilniaus pataisos namų, kur irgi sukėlęs gaisrą šio pusmečio bėgyje, prieš kelis mėnesius. Buvo uždūminęs patalpas“, – teigė I. Frolova-Milašienė.

Tokie nuteistojo protestai kenkia jam pačiam – terminas, kada vyras galės išeiti į laisvę, vis nukeliamas. „Bausmė ilginasi. Jo bausmės pradžia 2016 metai, o dabar pabaiga 2031-ieji. Ir bausmė nuolat ilginasi, kai jis sukelia didesnius incidentus. Būna ikiteisminis tyrimas ir teismas skiria papildomas bausmes. Jis sau ilginasi buvimo įkalinimo įstaigose laiką, jis tai žino, bet elgiasi taip ir toliau“, – teigė atstovė spaudai.

Kaip portale kauno.diena.lt rašyta sekmadienį, tas pats 32-ejų nuteistasis kameroje padegė čiužinį. Tąkart teisingumo viceministras E. Jablonskas portalo žurnalistus informavo, kad asmuo neseniai yra perkeltas iš vienos įkalinimo įstaigos ir gaisrą sukėlė reikšdamas protestą. Gaisro metu žmonės nenukentėjo.

E. Jablonskas suskubo nuraminti visuomenę – riaušių požymių nėra ir tai – pavienis atvejis.

Elanas Jablonskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo. Kalėjimų departamento atstovei antrino ir E. Jablonskas - tai jau ne pirmas šio nuteistojo sukeliamas neramumas.

Apie sekmadienį Pravieniškėse kilusį gaisrą portalo žurnalistai teiravo ir ugniagesių gelbėtojų. Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė informavo, kad pranešimas tąkart buvo gautas 14 val. „Degė čiužinys. Buvo pradėję gesinti Pravieniškių darbuotojai miltelių gesintuvais, ugniagesiai atvykę išnešė čiužinį, perliejo vandeniu, išvėdino patalpas“, – teigė ugniagesių gelbėtojų atstovė.

Sekmadienį kameroje kilusio gaisro metu sudegė čiužinys, apdegė metalinė lova, apie 2 kv. m sienos apdailos, apie 1 kv. m lubų, apsilydė du šviestuvai ir priešgaisrinės signalizacijos daviklis. Taip pat aprūko patalpos sienos. Kameros patalpos dydis – 15 kv. m.

„Su kvėpavimo aparatais dirbo trys žmonės“, – apie ugniagesių gelbėtojų pajėgas, dirbusias įvykio vietoje, kalbėjo Dž. Vaitkevičienė.


Šiame straipsnyje: Pravieniškių pataisos namaipagalbos telbandymas sukelti gaisrągaisras kameroje

NAUJAUSI KOMENTARAI

kur žiūri žmogaus teisių gynėjai?

kur žiūri žmogaus teisių gynėjai? portretas
Taigi čia pupuliukas, homofobijos auka, protestuoja prieš Lietuvos kalėjimų sistemoje įsišaknijusią homofobiją! :)

Jojonas

Jojonas portretas
O ką,jeigu pareigūnai vieną kartą ,,per vėlai pastebėtų" kilusį gaisrą?

Kalba lietuviu zurnalistu...

Kalba lietuviu zurnalistu... portretas
"suicidinius" veiksmus, o lietuvisko atitikmens jau nerandame?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių