Quantcast

Policininkams – įtarimai dėl išmuštų dantų

Kauno teismo posėdžių sekretorės vestuvėse kilusių muštynių aplinkybęs nagrinėję teisėsaugininkai artėja prie finišo. Dviem Kauno policininkams planuojama pareikšti įtarimus palikus vieną svečią be trijų dantų.

Bandyta nuslėpti?

"Kauno diena" rašė, kad šis iškalbingas incidentas įvyko balandžio 27-osios paryčiais vienoje Jurbarko rajono sodyboje, kur švęstos vestuvės.  Į žiniasklaidai skirtas policijos suvestines šis įvykis nepateko. Nors jose tada buvo skelbiama apie į Kauno areštinę uždarytą neblaivų Mechanizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis vilkas" žvalgybos kuopos jaunesnįjį eilinį, įtariamą taip pat muštynių metu sužalojus savo pažįstamą.

Pradėjus aiškintis dėl tokių dvigubų standartų, Policijos departamentas patvirtino, kad toks incidentas buvo Jurbarko rajono Kartupių kaime. Kaip tada teigta, jame, pirminiais duomenimis, dalyvavo penki asmenys. Viena iš jų – moteris. Du iš muštynių dalyvių buvo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai: Nusikaltimų nuosavybei turimo valdybos 3-iojo skyriaus, tiriančio automobilių vagystes ir vadinamuosius telefoninius sukčiavimus, vyresnysis tyrėjas Nojus Pospielovas ir Patrulių rinktinės kinologų grupės specialistas Ramūnas Antanaitis.

N.Pospielovui, tuo metu buvusiam vaiko auginimo atostogose, iš kurių jis į tarnybą, anot kolegų, dar nėra grįžęs, po incidento konstatuotas 1,09 prom. girtumas. R.Antanaičiui – 1,67 prom. alkoholio.

Neblaivūs buvo ir kiti muštynių dalyviai, išskyrus moterį.

Vietiniai pareigūnai nušalinti

Dėl šio incidento buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Vienas – pagal tarnybinį pranešimą apie įvykusias muštynes – dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kitas – gavus trijų dantų per jas netekusio vestuvių svečio iš Didžiosios Britanijos pareiškimą – dėl fizinio skausmo jam sukėlimo.

Savąjį tyrimą dėl šio incidento, kaip tada akcentavo Policijos departamentas, pradėjo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius.

Ikiteisminius tyrimus pradėję Jurbarko policininkai, vadovaujami vietinių prokurorų, netrukus buvo priversti nuo jų nusišalinti.

"Atliekant pirminius veiksmus, paaiškėjo, kad vienas iš muštynėse dalyvavusių policininkų, anksčiau kelerius metus yra dirbęs Jurbarko policijoje. Kaip ir jaunosios tėvas. Pastarasis – buvęs Jurbarko policijos patrulis. Dėl to ateityje mes galime būti apkaltinti subjektyvumu", – taip tada sprendimą perduoti pradėtus ikiteisminius tyrimus Šakių rajono policijai, o jų kuravimą – Marijampolės prokurorams, "Kauno dienai" komentavo Jurbarko rajono policijos viršininkas Aivaras Dumčius.

Atliekant pirminius veiksmus, paaiškėjo, kad vienas iš muštynėse dalyvavusių policininkų, anksčiau kelerius metus yra dirbęs Jurbarko policijoje.

Vienas iš muštynėse dalyvavusių policininkų – N.Pospielovas tada "Kauno dienai" teigė, kad Jurbarko pareigūnai buvo priversti nusišalinti po jų kreipimosi į Kauno apygardos vyriausiąjį prokurorą, kurio prašyta užtikrinti, jog tyrimas būtų atliekamas objektyviai. Esą per pirmąją jo savaitę buvo pakankamai duomenų tuo abejoti.

Lemtingas liudytojų vaidmuo

Pasirodžius pirminei informacijai apie šį incidentą, N.Pospielovas, tada pats paskambinęs "Kauno dienai", pasakojo, kad dalyvavo minėtose vestuvėse su sugipsuota koja, todėl vaikščiojo su ramentu. Konfliktas kilo, kai jaunikio draugų buvo užpulti jaunosios pusei atstovavę jo pažįstami. Pastarųjų šiame pokylyje buvo mažuma. N.Pospielovas tada pasakojo, kad muštynių dalyvius bandė išskirti jo žmona, o jis atskubėjo šiai į pagalbą, nes asmuo, incidento metu netekęs trijų dantų, esą spyrė jai į koją.

Tačiau kitą savaitę įtarimus dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo ar fizinio skausmo sukėlimo planuojama pareikšti pačiam N.Pospielovui, jo kolegai R.Antanaičiui ir dar vienam asmeniui, gyvenančiam užsienyje.

Šis ikiteisminis tyrimą pradėtas pagal dantų netekusio vestuvių svečio iš Didžiosios Britanijos pareiškimą. Pasak prokuroro Nerijaus Brundzos, apklausus apie dešimt liudytojų, pasitvirtino nukentėjusiojo pareiškime nurodytos aplinkybės, kuriomis jis buvo sumuštas. Pareiškėjas teigė esą per miegus tada išgirdęs, kad vyksta kažkoks konfliktas, o kai pabudo, nei iš šio, nei iš to, buvo sumuštas.

Teisėsaugininkų apklausti liudytojai patikslino, kad šis vestuvių dalyvis buvo sumuštas trijų asmenų greičiausiai dėl to, kad bandė užstoti savo draugą. Ekspertai konstatavo, kad sumuštajam buvo suduota rankomis ir kojomis trylika smūgių. Daugiausia – į veidą bei galvą. Jų metu ne tik buvo sulaužytas aukos dantų tiltelis, bet ir išmuštas vienas dantis.

Teks stoti prieš teismą

"Kauno dienos" duomenimis, kuriuos iš esmės patvirtino ir muštynių aplinkybes tyrę teisėsaugininkai, jos prasidėjo dėl ne visiems patikusio jaunikio pusei atstovavusio Lietuvos kariuomenės kariškio, prieš tai viešai besigyrusio sprogmenų išminavimo operacijomis, kuriose teko dalyvauti, elgesio.

Esą pergėręs jis iš pradžių pradėjo badyti save šakute, o po to šlapintis vos ne ant kitų jau sugulusių svečių. Būtent jį ir bandė užstoti draugas, atvykęs į vestuves iš Londono ir netekęs jose dantų.

Ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pradėtas pagal tarnybinį Jurbarko policijos patrulių pranešimą apie vykusias muštynes, jau nutrauktas. Kaip "Kauno dienai" sakė jam vadovavęs prokuroras Arvydas Furmonas, toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nėra nusikaltimo sudėties. Vestuvės, vykusios kaimo sodyboje, buvo privatus renginys, todėl jose kilus muštynėms viešoji tvarka nebuvo pažeista.

Bylą, kurioje Kauno policininkams planuojama pareikšti įtarimus, netrukus ketinama perduoti teismui. "Visi veiksmai joje jau atlikti", – akcentavo šį ikiteisminį tyrimą kuravęs A.Furmono kolega N.Brundza.

Šio tyrimo baigties laukia ir tarnybinį patikrinimą pradėję Kauno policijos Imuniteto skyriaus pareigūnai. "Sustabdėme jį iki galutinio sprendimo ikiteisminio tyrimo medžiagoje priėmimo", –  "Kauno dienai" teigė šio skyriaus viršininkas Andrejus Rabij, čia pat patikslinęs, kad sustabdyto jų tyrimo perspektyva priklausys nuo įsiteisėjusio teismo nuosprendžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Ar kada nors yra buvęs kaltas muštynėse dalyvavęs mentas, nebent jei juo nori atsikratiti sistema.

kaip tik karininkas

kaip tik karininkas portretas
taip ir dalbajobas, o dar lytwos kariuomenes...

zmogas

zmogas portretas
myzo ant zmoniu, paskui skundziasi, kad dantys isbyrejo...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių