Quantcast

Policija tikrino virš 4 tūkst. vairuotojų: kauniečiai vairavo ne tik girti, bet ir beteisiai

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, rugsėjo 6–12 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 648 greičio viršijimo atvejus.

Šeštadienio vakarą, apie 22.35 val., Kaune, Kriščiukaičio gatvėje, policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „VW Passat“, kurio 34 metų vairuotojas pareigūnams pateikė asmens dokumentą, teigdamas, kad vairuotojo pažymėjimą paliko namuose.

Netrukus paaiškėjo, kad vyras vairuotojo pažymėjimo neturi ir teisės vairuoti nėra įgijęs, taip pat vairuoja privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą transporto priemonę. Alkoholio matuoklis parodė, kad vairuotojas yra vartojęs alkoholio, paties vyro teigimu, šis prieš 20 minučių išgėrė du bokalus alaus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,88 prom.

Tą pačią dieną, kiek anksčiau, apie 17.50 val., Kaišiadorių r., Žiežmariuose, buvo sustabdytas ir neblaivus 48 metų dviratininkas. Jam taip pat nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,73 prom.

Visą savaitgalį, rugsėjo 10–12 d., Kauno miesto ir rajono ribose pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir įvairiems KET pažeidimams išaiškinti. Patikrinus apie 4,1 tūkst. transporto priemonių, buvo išaiškinta septyniolika neblaivių vairuotojų, tarp kurių ir motociklo vairuotojas (nustatytas nežymus 0,27 prom. neblaivumas) bei vienas vairuotojas neblaivus už vairo sėdęs pakartotinai.

Policijos nuotr.

Daugumai sustabdytų neblaivių vairuotojų nustatytas lengvas arba vidutinis girtumo laipsnis. Išaiškintas ir vienas vairuotojas, neturintis teisės vairuoti, taip pat du asmenys, už vairo besinaudoję mobiliojo ryšio telefonais. Fiksuota ir kitų KET pažeidimų, kai vairuota neįregistruotą transporto priemonę ar automobilius su kitoms transporto priemonėms skirtais valstybiniais numeriais. Viešosios tvarkos pažeidimų neužfiksuota.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 20 neblaivių vairuotojų ir keturis dviratininkus. Taip pat išaiškinta ir vienuolika asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo aštuoni eismo dalyviai (pernai iki rugsėjo mėnesio pabaigos – 20), dar 478 sužeisti (pernai – 491). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKiK

KKiK portretas
Tai kur etatiniai verksniai dėl beteisių teisių pažeidimo? Nuskriaudė gi varganą beteisį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių