Quantcast

Policija atsisakė pradėti tyrimą dėl dingusios N. Zobovo meškos

Rokiškio policija atsisakė pradėti tyrimą dėl dingusios „Ąžuolyno meškučių cirko“ Nikolajaus Zobovo meškos Kvinos.

„Policija nenustatė žiauraus elgesio su gyvūnu ir šiuo momentu nėra pradėtas tyrimas dėl to“, – BNS penktadienį sakė Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Aplinkos apsaugos departamentas dėl dingusios N. Zobovo meškos Kvinos ir galimo žiauraus elgesio su gyvūnu į policiją kreipėsi birželio pradžioje.

Meškos dingimo faktas užfiksuotas gegužės 27 dieną, voljerų patikrinimo metu.

Pats N. Zobovas iš pradžių neigė, kad meška dingo, tačiau galiausiai pranešė, kad Kvina sirgo ir nugaišo.

Policija nenustatė žiauraus elgesio su gyvūnu ir šiuo momentu nėra pradėtas tyrimas.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija kėlė versiją, kad gyvūnas galėjo ištrūkti į laisvę, nugaišti arba būti nužudytas, siekiant išvengti jo konfiskavimo.

Kaip anksčiau teigė organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė, pernai metų pabaigoje buvo susitarta su N. Zobovu, kad dvi jam priklausančios meškos Kvina ir Vipas iškeliaus į Europoje esantį meškų rezervatą.

Vipas antradienį buvo išgabentas į rezervatą Vokietijoje.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo buvo nubaustas 15 eurų bauda.

Tuo metu veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tave pačią, Irena, į narvą, net meškos už tave protingesnės.

Irena

Irena portretas
Kazkoks nesusipratimas tas Zobovas, pati reikia uzdaryti i toki narva , jei neturi tinkamu salygu tai tegul is viso nelaiko tokiu zveriu, kazkoks nesusipratimas, jau visai nupezo, "jaunuolis"

Anonimas

Anonimas portretas
Ir man idomu kam uzkliuvo Zobovo meskute? Nera tu salygu zverim ir Kauno zoologijos sode,.Kjas visa tai apmokes.Dvi paras sergejimo prie meskutes .Kekione i Vokietija.Tiek ivairiu svarbiu freikalu ,bet geriau vaidinti ,kad dirba.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių