Quantcast

Po kruvinų muštynių: R. Požėla sako, kad galimam kitos grupuotės kerštui ruošiamasi

  • Teksto dydis:

Po Kauną sudrebinusio įvykio, kai viduryje dienos restorane nusikalstamos gaujos lazdomis ir kumščiais aiškinosi santykius, išsiaiškinti saugumo klausimų atvyko Agnė Bilotaitė ir Renatas Požėla. Nors teigiama, kad šis įvykis vienkartinis, tačiau nusikalstami susivienijimai prasidedantys Kaune vis dar nesuvaldyti. Laikinojoje sostinėje sustiprintas pareigūnų patruliavimas, praneša LNK.

Nors pareigūnai iš karto pasakė, kad santykius aiškinosi dvi organizuoto nusikalstamumo grupuotės, tačiau ne visi įtariamieji dar sulaikyti. Neatmetama, kad galima sulaukti kitos grupuotės atsako, kuriam ruošiamasi.

„Šeši iš devynių asmenų sulaikyti, gavo iki trijų mėnesių sulaikymo terminus“, – teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Aiškintis situacijos, ar Kaune neprasidėjo gaujų karai, atvyko Agnė Bilotaitė ir Renatas Požėla. Jie tikina, kad kauniečiai gali miegoti ramiai.

„Tarnybos veikia, kad būtų užtikrintas mūsų visuomenės saugumas. Norime patikinti, kad situacija gerėja“, – sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Prielaidos leidžia sakyti, kad Kaune ir Kauno regione gyventi yra saugu“, – teigė R. Požėla.

Generalinis komisaras sako, kad nusikalstamų gaujų ištakos dažniausiai prasideda Kaune, tačiau plečiasi į užsienį.

„Gaujos būna kilusios iš Kauno, tačiau pagrindinę savo veiklą vykdo užsienyje. Jos orientuotos į neteisėtą narkotikų apyvartą“, – kalbėjo komisaras.

Kol kas nepavyksta sutramdyti visų nusikalstamų grupuočių.

„Mes labai aiškiai esame įsivardinę jų kiekį ir narių skaičių. Narių bei grupuočių skaičius per paskutinius metus tikrai neauga“, – sakė R. Požėla.

Tačiau per kelerius metus pavyko sučiupti kelias, itin pavojingas grupuotes.

Kaune sustiprintas saugumas.

„Sustiprinome saugumą tam tikrų vietų, kur galėtų būti tam tikri veiksmai. Patruliuojame. Kaune veikia stebėjimo kameros. Mes galime iš anksto identifikuoti tam tikras vietas“, – teigė Kauno policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Policijos vadovas prabilo ir apie informaciją dėl galimai Kaune mokymų metu kolegų išprievartautą pareigūnę.

Sustiprinome saugumą tam tikrų vietų, kur galėtų būti tam tikri veiksmai.

„Tai, kas buvo parašyta viename Seimo nario poste, neturi nieko bendro su realybe. Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos“, – kalbėjo komisaras.

R. Požėla sako, kad tiriamas įvykis, tačiau įvykęs ne šiemet, o prieš kelerius metus. Rugpjūčio 31 d. prokuratūra pranešė, kad aiškindamasi informaciją dėl galimos seksualinės prievartos prieš pareigūnę vasarą, gavo duomenų apie kitomis aplinkybėmis galimai padarytą nusikalstamą veiką ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nubet

nubet portretas
kad policijos tyrejom dabar dyrba buvusios darzeliu aukletojos,is mano vaiko darzelio viena isejo,sako ten ramiau,sedi kabinete prie kompo ir vsio,o stazas iki 45m.pencija garantuota,pasaka,,,

Kas per paskutinius 10metų matėte patruliuojantį policinoką?

Kas per paskutinius 10metų matėte patruliuojantį policinoką? portretas
Jus,propagandistai,nustokite kalbėti,apie neegzistuojančią policiją,kurią jau senai sunaikinote.Jos tiesiog nėra.

K

K portretas
Bilotaitė su Požėla jau pasiruošę. Idomu tik į kurią pusę bėgs. Durneliai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių