Quantcast

Trūksta žodžių: troleibusas sankryžą kirto degant raudonai, vos nekliudė dviratininko

Kaune užfiksuota Kelių eismo taisykles (KET) grubiai pažeidžianti troleibuso vairuotoja. Lyg šviesos greičiu važiuojamąja kelio dalimi lekiantis troleibusas tik per plauką išvengė susidūrimo su gatvę kirtusiu dviratininku. Viešojo transporto vairuotojos laukia rimti nemalonumai.

Šis incidentas įvyko spalio 6 dienos vakarą, 23.01 val., Kaune, Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje. Čia greičio pedalo neatleidęs troleibuso vairuotojas prazvimbė gatve degant draudžiamam šviesoforo signalui. Negana to, vaizdo registratorius užfiksavo kvapą gniaužiantį momentą, kai viešajam transportui pralėkus šviesoforą, gatvę kirto dviratininkas, o troleibusas nė nepristabdęs su juo prasilenkė tik per plauką.

Po to, kai šis vaizdo registratoriaus įrašas buvo patalpintas socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Reidas TV“, portalo žurnalistai išsiuntė laišką bendrovės „Kauno autobusai“ atstovams pranešdami apie pastarojo pobūdžio viešojo transporto vairuotojo vairavimo ypatumus.

 

Jei per metus nusižengimas pasikartos, žadama nutraukti jos darbo sutartį. Taip pat moteriai esą bus sumažintas ir atlyginimas už spalio mėnesį.

Kaip teigė „Kauno autobusų“ 2–ojo transporto parko vadovas Rimgaudas Laurinčikas, pavyko nustatyti, kad šį troleibusą vairavo moteris.

Šiuo metu bendrovės darbuotojai esą pareikštas įspėjimas raštu, – jei per metus nusižengimas pasikartos, žadama nutraukti jos darbo sutartį. Taip pat moteriai esą bus sumažintas ir atlyginimas už spalio mėnesį.

„Vairuotoja pakartotinai instruktuota darbo vietoje ir įpareigota atlikti KET žinių įvertinimo testą pas atsakingą asmenį“, – pridūrė R. Laurinčikas.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai teigė dėl įvykio pradėję administracinio nusižengimo teiseną.

Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) numatyta, kad važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Taip pat, jei būtų nustatyta, kad tokie troleibuso vairuotojo veiksmai dar sukėlė ir pavojingą situaciją, t. y. privertė dviračio vairuotoją keisti važiavimo krypti ar atlikti kitokius veiksmus, kad būtų  išvengta susidūrimo su viešuoju transportu, veika gali būti traktuojama kaip pavojingas ir chuliganiškas vairavimas. Toks KET pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 170 iki 230 eurų. Be to, už pastarąjį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks skirtumas

Koks skirtumas portretas
Na jiems galima taip išeina,policija pro pirštus žiūri į tokius dalykus esu matęs ne kartą kad pralekia per raudoną net nestateli

Saša

Saša portretas
Kaune 9troliko ir 3 autobuso vairuotojai važiuoja kaip apsinarkašinę.Ar juos kas tikrina?

Aš portretas
Šią savaitę 3 kartus mačiau toje sankryžoje degant raudonui šviesoforo signalui troleibusą važiuojant . Tai gal Kauno policija skiria tam dėmesio kol dar nėra skaudžių pasekmių , juk keleivius vežą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių