Quantcast

Per plauką nuo tragedijos: vietoj spurgų vakarienei – sprogimas

  • Teksto dydis:

Pirmadienio pavakarę Kaune vos per plauką išvengta tragedijos – neatsargiai gesinant užsidegusį aliejų ugnies pliūpsnis pažeidė vieno Vilijampolės penkiaaukščio konstrukcijas. Nelaimę sukėlusi moteris atsipirko tik išgąsčiu ir plaukų nusvilimu.

Pranešimas apie šią pamokančią nelaimę, po kurios įvykio vietoje kartu su ugniagesiais gelbėtojais, policija bei greitosios pagalbos medikais pasirodė ir civilinės saugos specialistai, buvo gautas apie 18 val.

Lampėdžių gatvės 10-ąjį numerį turinčio bendrabučio gyventoja pranešė, kad jos bute trečiajame aukšte netikėtai pradėjo byrėti lubos, o laiptinėje pasklido svilėsių kvapas. Nuskubėjus pas viršuje gyvenančią šeimą, rastas degantis puodas ir išbyrėję langai. Tačiau persigandusi kaimynė nieko paaiškinti nesugebėjo.

Atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams, konstatuota, kad jokio gaisro nėra, tačiau į priekį su visa stakta pasistūmėjęs vienas šio liūdnos reputacijos bendrabučio ketvirtojo aukšto langas. Buto, kuriam jis priklauso, šeimininkė prisipažino rengusis virti šeimai spurgas. Tačiau viskas baigėsi netikėtu sprogimu.

Konstatavus, kad jo banga pažeidė ne tik langą, bet ir daugiabučio konstrukciją – pasistūmėjusi ir viena jo išorinė siena, pastebėti įtrūkimai ir aplink kitus trečiojo bei ketvirtojo aukšto langus – nuspręsta įvykio vietą aptverti „Stop“ juosta ir pradėti gyventojų evakuaciją.

Evakuoti šalia buto, kuriame buvo įvykio epicentras, buvę trijų aukštų gyventojai. Anot ugniagesių gelbėtojų, tarp jų buvo ir mažamečių vaikų. Kai kurie iš jų buvo nelaimę prišaukusios moters mažamečiai anūkai, buvę tuo metu tame pačiame bute.

Tačiau, buto, esančio virš įvykio epicentro, duris nuspręsta laužti, nes niekas jų neatidarė. Tik išlaužus paaiškėjo, kad nukentėjusiųjų nėra, nes butas tuščias.

Tačiau greitosios pagalbos medikų prireikė nelaimę prišaukusiai 57-erių moteriai, kurią vėliau išsivežė ir policija. Bet po to po apklausos paleido.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo šio įvykio aplinkybes tiriantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis tyrėjas Dainius Abalmasovas, nelaimę prišaukė minėtos moters neatsargus elgesys. Rengdamasi virti spurgas, ji užkaitė savo bute ant elektrinės viryklės, o ne bendro naudojimo virtuvėje, metaliniame puode apie du litrus aliejaus. Ir uždengė puodą dangčiu. Atidengus jį maždaug po pusvalandžio, greičiausiai nuo to, kad nuo dangčio į puodą pateko vandens, užsidegė aliejaus garai. Išsigandusi moteris, pastačiusi puodą ant grindų, puolė jį gesinti. Tačiau ne audeklu, kaip buvo būtina tokioje situacijoje, kad ugnis uždustų, bet puodeliu su vandeniu iš krano. Šliūkštelėjus vandens ir gavosi ugnies pliūpsnis, po kurio į šį daugiabutį jau skubėjo visos Kauno specialiosios tarnybos.

Įvykio vietą apžiūrėję civilinės saugos specialistai evakuotiems penkiaaukščio gyventojams maždaug po poros valandų leido grįžti į namus. Išskyrus įvykio, per kurį įtrūko ir viršuje bei apačioje esančių butų lubos ir sienos, kaltininkės šeimą, gyvenusią socialiniame bute. Teigiama, kad įvykio metu ji buvo blaivi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uu

uu portretas
nėra ko stebėtis , bendrabutis , -2/3 gyventoju negerentis vaistu bepročiai .

milda

milda portretas
Labai gaila, kad nesprogo visas bendrabutis! Aplinkiniu namu gyventojams butu didziule svente, kad jis dingtu su visais savo "spurgu virejais" :))))

Taja

Taja portretas
Kitą kartą geriau ant galvos dangtį geriau užsideda ta spurgų ”virėja”.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių