Quantcast

Per plauką nuo tragedijos: smalsumas, kaip dega žaislai, vos nepražudė dviejų mažylių

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, dėl ko kilo gaisras viename Fredos daugiabutyje, kuriame tuo metu vieni buvo keturi nepilnamečiai. „Dar viskas labai laimingai baigėsi“, – šiandien linkę konstatuoti ugniagesiai gelbėtojai, sutramdę šiame Kauno miesto savivaldybei priklausančiame socialiniame būste, kuriame nebuvo įrengtas dūmų detektorius, ketvirtadienį pradėjusias šeimininkauti liepsnas per pusvalandį.

Kaip jau rašyta, apie tai, kad atvira liepsna dega vieno Piliakalnio gatvės penkiaaukščio butas trečiajame aukšte, o kilusį gaisrą lydėjo ir sprogimas, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 16.11 val.

Skambino kažkas iš išsigandusių kaimynų, o ne gaisro židinyje ar šalia jo, kaip paaiškėjo vėliau, buvusių nepilnamečių. Šios nelaimės metu keturi iš penkių čia gyvenančios daugiavaikės šeimos, kurioje yra tik mama, vaikų namuose buvo vieni. Tiesa, du mažesnieji keturmečiai buvo likę namuose su vyresniaisiais penkiolikmečiais. Tik panašu, kad šie lemiamu momentu greičiausiai tūnojo kompiuteryje arba mobiliuosiuose telefonuose. Ir kituose šio keturių kambarių buto kambariuose negu mažieji.

Jau nustatyta, kad tuo pasinaudoję pastarieji susirado degtukus ir padegė vieną iš savo žaislų. „Degė lėlė“, – linkęs teigti vienas iš jų.

Tiesa, kalbos dovaną streso ištikti mažyliai atgavo tik po pusės valandos, jau būdami ugniagesių gelbėtojų, atskubėjusių į nelaimės vietą net iš dviejų Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandų trijomis autocisternomis ir 42 metrų aukščio autokeltuvu, automobilyje.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Mažylius, kurie, per kambarį akimirksniu nuvilnijus liepsnoms, laimė, nepuolė slėptis po lova ar spintoje, iš degančio buto išvedė vyresnieji, kurie, laimė, taip pat tokioje situacijoje nesutriko arba, apimti panikos, negalvojo tik, kaip išsigelbėti patiems.

Prieš užgesindami 12 kv. m dydžio kambarį, kuriame buvo gaisro židinys, talžančias liepsnas, ugniagesiai gelbėtojai dar patikrino ir kitus šio penkiaaukščio butus bei iš viršutinių jo aukštų padėjo evakuotis dviem kaimynėms.

Gaisras užgesintas 16.50 val., konstatavus, kad ne tik stipriai apdegė minėtas kambarys su jame buvusiais namų apyvokos daiktais, dalį kurių teko išmesti per langą, bet ir aprūko kitos šio socialinio būsto gyvenamosios patalpos bei nuo karščio skilo langų stiklo paketai. Būtent tai, anot ugniagesių, apie nelaimę pranešę kaimynai ir įvardijo sprogimu.

Vaikų mama grįžo į namus, ugniagesiams gelbėtojams jau sutramdžius juose šeimininkavusias liepsnas. Tačiau, panašu, kad jai nei policija, nei vaikų teisių apsaugos specialistai pretenzijų neturi. Anot policijos atstovės, jokio savojo tyrimo dėl šios nelaimės jos kolegos nepradėjo. Tik informavo apie nelaimę Vaiko teisių apsaugos specialistus. Šie taip pat linkę priminti, kad vaikų iki šešerių metų namuose nerekomenduojama palikti vienų, tačiau su vyresniais kaip keturiolikos metų broliais ar seserimis galima.

Ugniagesiams konstatavus, kad nelaimę prišaukė neatsargus vaikų elgesys su ugnimi, vaiko teisių apsaugos specialistai tikino, kad, paaiškėjus, kokios pagalbos reikia nukentėjusiai šeimai, ja bus pasirūpinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linksmoji Jadzė

Linksmoji Jadzė portretas
a ten ne socialiniai būstai ? a ten gyvena ne Karbauskio-Viktoro - Pakso rinkėjai ?

OMG

OMG portretas
Nu ir debilai smaginasi komentaruose .Visi kalti aplinkui,bet tik ne tie padarai,kurie tuos tuos vaikus i pasauli paleido,net tevais vadintis neturi teises,tik gimdytojais. Kaip O.Benderis sake-sitie naslaiciai-sunkus sovietinis-landsberginis palikimas.

ne i tema bet vistiek malonu

ne i tema bet vistiek malonu portretas
vaikuciai vakcinuoti buvo ? QR kodus turejo ? pavalge ? priziureti ? .... a vaiku teises galvoja kitaip... teks baust tuos kurie vaikuciams dave minti pazaist .... ukraina....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių