Quantcast

Per plauką nuo tragedijos: senolį išgelbėjo laimingai susiklosčiusios aplinkybės

  • Teksto dydis:

Palemono geležinkelio stotyje sunkiai traumuotas 87-erių senjoras. Tačiau ugniagesiai gelbėtojai, kurių policija prašė padėti ištraukti nelaimėlį iš po traukinio, buvo atšaukti pakeliui – paaiškėjus, kad senolis buvo šilumvežio tik kliudytas ir liko gyvas.

Ši dar palyginus laimingai pasibaigusi nelaimė įvyko sekmadienį apie pusę aštuonių ryto, kai garbaus amžiaus senjoras kirto bėgius neleistinoje vietoje.

Jį išgelbėjo ne tik gera šilumvežio mašinisto reakcija, bet ir greičio apribojimai, traukiniams kertant stočių teritoriją.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovės spaudai Novilės Valančės, priklausomai nuo stočių dydžio, krovininiai traukiniai gali jas kirsti 80 km/val. arba mažesniu greičiu.

Gyvybe rizikavusiam senoliui pasisekė, kad šį kartą iš Kybartų į Vaidotus skubėjęs krovininis sąstatas važiavo per Palemono stotį vos 30 km/val. greičiu. Ir, pamatęs jį iš tolo, 43-ejų metų mašinistas jau buvo beveik sustabdęs traukinį.

Nepaisant to, šilumvežio kliudytam nelaimėliui konstatuoti daugybiniai sužalojimai, nors, anot Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Justinos Kazragytės, pavojaus jo gyvybei tai nekėlė. Į Kauno klinikas greitosios medikai senolį išvežė sąmoningą.

Policija šiai pamokančiai nelaimei pritaikė Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, dėl ko pradėtam ikiteisminiam tyrimui vadovaus prokurorai, besispecializuojantys nužudymų bei kitų sunkių nusikaltimų tyrime.

Anot „Lietuvos geležinkelių“ atstovės, šiemet panašiomis aplinkybėmis jau žuvo vienas žmogus, dar vienas buvo sužalotas. Tradiciškai tokių nelaimių priežastis – žmonių apdairumo stoka bei galimybės staigiai sustabdyti traukinį nebuvimas. Pavyzdžiui, važiuojant 80 km/val. greičiu, krovininio traukinio stabdymo kelias prilygsta penkioms futbolo aikštėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvis

Dalyvis portretas
Senolis ėjo į bažnyčia verba pašventinti

idomiai cia

idomiai cia portretas
senolis pats po traukiniu lindo o masinystui visus nervus istampys? Juk traukinis ne prekybos centro vezimelis, masinystas dare ka galejo kad zmogui gyvybe isgelbet. Siulau uzdet seniokui ir jo vaikams (uz senelio neprieziura) gera bauda, kad daugiau begiais nekiltu noras slampinet

senjoras

senjoras portretas
gal jam jau nusibodo gyventi, gražus amžius?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių