Quantcast

Kolekcininkas prajuokino Istorinės prezidentūros darbuotojus

Sekmadienį Istorinė prezidentūra Kaune sulaukė neįprasto gerbėjo. 7 val. ryte vyriškis baltu šalikėliu, preciziškai naudodamasis pasiruoštu peiliuku, nuklijavo ant durų užkabintą muziejaus plakatą.

Prezidentūros darbuotojų plakatų kolekcininku pramintas vyras, matyt, taip norėjo parodos „Inteligentų šeima Pirmojoje Lietuvos Respublikoje" plakato, kad nepastebėjo jį filmuojančios kameros.

Istorinė prezidentūra užfiksuoto įvykio kadrą įsidėjo į savo „Facebook“ profilį su komentaru: „Parodos "Inteligentų šeima Pirmojoje Lietuvos Respublikoje" plakatas papildė "žymaus kolekcininko" rinkinius. Kovo 15 d. 7:15 pilietis X metodiškai, su peiliuku lupo plakatą nuo paradinių muziejaus durų. Gerai, kad duris paliko...“.

Paklausta apie „plakatų kolekcininką“ Istorinės prezidentūros vadovė Renata Mikalajūnaitė patikino, kad toks įvykis buvo.

„Tai nebuvo kažkoks vandalizmo aktas, nes būtų plakatą nuplėšęs. Vaizdo įraše matėme, kaip jis išsitraukia peiliuką ir labai metodiškai plakatą nusikabina“, – anot R. Mikalajūnaitės, įvykis praskaidrino dieną.

„Nei čia koks kriminalas, nei ką, prikabinsime naują plakatą. Mums patiems linksma buvo žiūrėti“, – muziejaus vadovė tikino, kad vyrui priekaištų neturi. Net priešingai, džiugu, jei kažkam parodos plakatas pasirodė vertingas.

Pasak jos, visą parą čia budi prižiūrėtojas, tačiau tuo metu, matyt, jis atrakinėjo sales ir nespėjo jo pamatyti. Vėliau, jau pastebėjus, kad nėra plakato, buvo nutarta peržiūrėti vaizdo įrašus.

„Čia toks kaip ir juokas, nes nėra tos parodos plakatas toks vertingas. Todėl mums ir patiems buvo juokinga“, – anot R.Mikalajūnaitės, niekam anksčiau jų plakatų neprireikdavę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
plakate praleisti žodžiai bailių ir prisitaikėlių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių