Quantcast

Pinigus iš kauniečių išvilioję „butų nuomotojai“ stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Šeši sukčiai „butų nuomotojai“ stos prieš teismą, penktadienį pranešė Kauno policija.

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo pradėtas praėjusių metų vasarą, kai moteris kreipėsi į policiją, teigdama, kad internetiniame puslapyje radusi skelbimą apie nuomojamą butą Kauno mieste, pervedė buto rezervacijai skirtus pinigus, tačiau buto neišsinuomojo,  neatgavo ir pinigų.

Kauno pareigūnai nustatė, kad sukčiavimai vykdomi iš įkalinimo įstaigos. Įtariamasis naudojo ne tik šį, bet ir kitus apgaulės būdus.

Socialiniame tinkle jis buvo sukūręs paskyrą, per ją įvairiose grupėse mainais už atlygį ieškodavo pagalbos, neva pasinaudoti sąskaita pinigams pervesti.

Pasiūlymu susigundę asmenys į savo sąskaitas gaudavo kitų asmenų pervedamas sumas už tariamas butų nuomas, jas vėliau patys išgryninę perduodavo tretiems asmenims.

Nustatyta, kad šio nusikaltimo padarymo metu iš viso nukentėjo 13 asmenų iš įvairių Lietuvos miestų. Nustatyti šeši įtariamieji, jų amžius svyruoja nuo 24 iki 29 metų, vienas iš jų atlieka bausmę pataisos namuose.

Iš nukentėjusiųjų išviliotos sumos svyruodavo nuo 220 iki 330 eurų.

Įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių