Quantcast

Penktokė terorizuoja kauniečius: grasindama peiliu, pinigų reikalauja iš pradinukų

  • Teksto dydis:

Kauniečius baugina peiliu grasinanti penktokė. Mergaitė buvusios mokyklos kieme gąsdina pradinukus, grasina atimti daiktus. Tuo tarpu mama sako, kad vaikas nešiojasi peilį norėdamas apsiginti nuo persekiotojo, praneša LNK.

Pradinukams grasino peiliu

Istorija apie Dainavos mikrorajone aplinkiniams grasinančią penktokę prasidėjo gegužės pradžioje.

„Pareigūnai sulaukė pranešimo, jog gegužės 9 d. Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, viešoje vietoje, nepilnametė buvo pastebėta su savimi turinti peilį“, – komentavo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Mergaitė ėmė bauginti buvusios mokyklos moksleivius.

„Tai buvo pradinių klasių mokiniai. Mokinių tėvų buvo sakoma, kad mergaitė šlaistosi greta stadiono su peiliu, grasina“, – sakė mokyklos direktorė Sonata Alijošienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kelias savaites buvo ramu, tačiau pirmadienį vėl pranešta, kad mergaitė sugrįžo.

„Vėl gavau telefonu pranešimą, kad įvykiai pasikartojo, kad buvo puldinėjami vaikai, purtomos kuprinės, reikalaujama, ieškoma pinigų“, – kalbėjo S.  Alijošienė.

Direktorė sakė, kad nuo mergaitės galėjo nukentėti aštuoni vaikai.

„Auklėtojos pačios pirmosios ramino vaikus, aiškino, kad po pamokų stengtųsi kuo mažiau laiko leisti aplinkoje, kurioje šiuo metu nėra taip saugu. Mūsų mokykloje yra psichologė“, – šnekėjo S.  Alijošienė.

Šiandien feisbuke taip pat pasirodė pranešimų apie siautėjančią mergaitę.

„Nepilnametės su peiliu prie V. Krėvės prospekto išpuoliai toliau kartojasi. Informuoti policijos tyrėjai, vyr. tyrėja, švietimo skyrius. Šiandien prie mokyklos patruliuos policijos ekipažas“, – rašoma žinutėje.

Gynėsi nuo persekiotojo?

Mama sakė, kad mergaitė nešiojosi peilį, nes buvo įbauginta pati.

Buvo puldinėjami vaikai, purtomos kuprinės, reikalaujama, ieškoma pinigų.

„Kelias dienas ją sekė toks vyras. Tikrai, pati mačiau, buvome nufotografavę. Policija irgi perspėta. Atėjo, pasiėmė peilį, aš tikrai nemačiau, nieko net nežinojau – sužinojau tik tada, kada iškvietė policiją. Ji gintis pasiėmė peilį“, – tikino mama.

Esą apylinkėse vaikštantis vyras gąsdino ir kitus vaikus, tačiau mama pareiškimo policijoje nerašė.

„Neišleidžiame net savo vaikų į kiemus. Kažkurią dieną mano sūnus ėjo iš mokyklos, ėjo pasisupti, o jis atsidarė bagažinę ir sako: „Labas, kaip tau sekasi?“ – tvirtino mama.

Daugiavaikė mama sakė, kad su paaugle sunku susitvarkyti.

„Suprantu, ji blogai padarė. Mergaitę užpuolė. Čia yra tikrai negerai. Atrodo, aš ją auklėju“, – skundėsi ji.

Kaimynai sakė, kad vaikų agresijos tenka ir jiems.

„Kovojame. Jie daužo duris, baisu. Kai subarame, tai jie tiek tranko čia atėję ir skambina, ir žolių prikiša į spynas“, – pasakojo vienas kaimynas.

„Antrame aukšte gyvenu, girdžiu riksmus“, – antrino kitas.

Pedagogė vaiką tramdė smurtu

Visi šeimos vaikai buvo perkelti į kitą mokyklą, tačiau prieš vieną iš sūnų ranką pakėlė pedagogė. Prieš kelias dienas mokykloje užfiksuoti kadrai, kaip mokytojos padėjėja tempia berniuką už plaukų.

Stop kadras

„Jis spjaudytis pradėjo. Kaip suprantu, ne vienas jis spjaudėsi, o daugiau vaikų. Mokytoja jį pagavo ir pradėjo daužyti – jo visa ausis nubrozdinta, kakta“, – šnekėjo mama.

Mokyklos direktorius patvirtino, kad toks įvykis mokykloje buvo.

„Situacija yra žinoma. Gimnazija buvo susisiekusi ir su mama. Gimnazijos administracija ir pati mokytoja atsiprašė mamos ir vaiko dėl šito incidento. Mokytoja tikrai labai gailisi. Mokytojai pareikštas įspėjimas dėl galimo atleidimo iš darbo“, – komentavo mokyklos direktorius Erikas Griškevičius.

Esą pedagogė tokiu būdu bandė mokinį nuraminti.

„Mokytojai buvo labai sudėtinga sutramdyti jį žodžiu, ji bandė jį pagauti. Jai tiesiog nepasisekė“, – pabrėžė E. Griškevičius.

Direktorius aiškino, kad su šeima buvo pasiekta taika, mama pretenzijų nebeturi.

„Mokytoja dabar perkelta dirbti su ukrainiečių vaikais. Jeigu ateityje matysime, kad jai nelabai sekasi toliau pritapti darbui su vaikais, tai sutartis nebus atnaujinta“, – sakė E. Griškevičius.

Policijoje joks ikiteisminis tyrimas pradėtas nėra, tačiau su šeima dirba ir pagalbą teikia vaiko teisių apsaugos specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Np

Np portretas
O kažin, negalima padaryti taip, kad jei vaikas elgiasi agresyviai ir nemandagiai, tai jo teisės būtų sumažintos iki minimumo? Nerėkti, nemušti. Bet jokio telefono, pirkinių, skanėstų, maisto minimaliai, gerti tik vanduo. Ir taip savaitę. Paskui pažiūrėti, ar kas pasikeitė.

nuomone

nuomone portretas
Aiskiai smegenys pasisukusios. Tokiu vaiku neperauklesi. Tik vaiku psichiatrine ligonine gali pagelbeti.

Tiesiog bomžai dauginasi,

Tiesiog bomžai dauginasi, portretas
platina savo genus.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių