Quantcast

Pavojinga statybų kaimynystė: kranas kliudė daugiaaukštį, gyventojai šokiruoti

Gyvenimas aštuntame aukšte negarantuoja tylos ir ramybės, nors tokiame aukštyje, atrodytų, turėtume būti saugūs bent nuo transporto priemonių ar statybinės technikos.

Vieno Fredos, esančios Aleksoto seniūnijoje, namo gyventojai šiandien pasijuto tarsi per žemės drebėjimą, kai į jų namą trenkėsi statybinis kranas. Pastatą jis kliudė ties septintu aukštu.

Saulėgrąžų g. 1 namo gyventojai jau ne pirmą dieną stebi gretimame sklype vykstančias statybas. Tačiau ketvirtadienio įvykis pranoko visus buvusius nepatogumus.

„Buvo didžiulis garsas, smūgis. Atrodė, kad sudrebėjo visas butas“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo įvykio metu namuose buvęs kaunietis.

Žmonės metė visus darbus, reikalus ir skubėjo aiškintis, kas nutiko. Baimindamiesi, kad incidento pasekmės pastatui gali būti rimtesnės nei apgadinta namo apdaila, kreipėsi į namo administratorių.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Saulėgrąžų g. 1 kaimyniniame sklype vykstančių statybų rangovas – bendrovė „Kaminta“. Statinio statybos vadovas Darius Tamavičius portalui kauno.diena.lt patvirtino apie namo apgadinimą, papasakojo šiek tiek apie nelaimės aplinkybes, tačiau dėl išsamesnės informacijos patarė kreiptis į subrangovus – bendrovę „Kauno kranai“, kuriai priklauso kranas, ir kurios atstovas valdė kraną, kai buvo trenktasi į pastatą.

Buvo didžiulis garsas, smūgis. Atrodė, kad sudrebėjo visas butas.

Statybvietėje iki šiol buvo naudojamasi dviem kranais. Vieno jau nebereikės ir jis buvo pradėtas išmontuoti. Šis ir kliudė namą.

D.Tamavičius akcentavo, kad „Kauno kranai“ nesikrato atsakomybės, iš karto bandė susisiekti su namo atstovais, jau rado, kas atliks namo remontą, kai bus nustatyta, kokie konkrečiai yra nuostoliai, kas pažeista, ir suderinti visi formalumai su namo savininkais. „Bendrovės atstovas per pietus laukė prie laiptinės, kalbėjo su žmonėmis“, – sakė statybos vadovas.

Anot jo, „Kaminta“, kaip rangovas, buvo sulaukusi gyventojų nepasitenkinimo dėl vykstančių statybų keliamų nepatogumų, tačiau dėl visko, kaip leido suprasti, su gyventojais buvo išsiaiškinta. 

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Kauno kranų“ atstovas Arnoldas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad kontaktuojama su apgadinto namo gyventojais, o tuo pačiu bandoma aiškintis, dėl kokių priežasčių įvyko incidentas.

„Informacija, kodėl taip įvyko, dar nėra aiški. Sulauksime kranininko pasiaiškinimo ir pažiūrėsime, ar čia nesuveikė stabdžiai, kažkas užšalo. Gali būti, kad čia dėl tų šalčių. Variantų yra daug. Manau, kad per dvi dienas viską išsiaiškinsime“, – kalbėjo „Kauno kranų“ atstovas. 

Vilmanto Raupelio nuotr.

Saulėgrąžų g. 1 namą administruojančios bendrovės „Santermita“ Pardavimų vadovė Vaida Garmutė portalui kauno.diena.lt pateikė informacijos apie pastato pirminės apžiūros rezultatus.

„Pirminės apžiūros metu laikančiųjų konstrukcijų pažeidimų nepastebėta. Pažeistas statinio (7-ame aukšte) apšiltinamasis sluoksnis ir fasado dažai, todėl dėl didesnių nuostolių gyventojams nereikėtų rūpintis. Susisiekus su įmonės „Kauno kranai“ buvo patvirtinta, kad padaryta žala bus atlyginta, t. y. atstatyta pažeista dalis“, – komentavo V. Garmutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Nesiskaito Kauno mieste statybos bendrovės ,su namų ,garažų savininkais ,mat jie darys ką nori ,visi kiti ir jų nuomonės ,įstatymais pagrįstos nesvarbios.Kas dedasi Kauno mieste,suižulėjo save vaidinantys verslininkai. Įdomu kur dingo Kauno mieste meras V.Matijošaitis, atrodo kad jo nėra ,atrodo kad Kauno miesto valdymas perimtas kažkokiu nusikaltėlių berniukų.Taip atrodo kad jiems įstatymai ir LR konstitucija negalioja.

Santermita ir kiti

Santermita ir kiti portretas
Priemus istatyma del namu prieziuros administravimo atsirado firmeliu, kurios tik renka pinigus uz pastato tech. prieziura ir tiek. Neuzbaigtas istatymas- cia jau vyriausybes arba kiekvieno miesto s-bes kompetencija, kad situacija sutvarkyti. Kiek susidureme su SANTERMITA tai uoliai israso saskaitas, isiesko nepriemokas ir darbas tuo baigiasi. Del statybu - irgi sudetinga situacija, st.insp. su statybu firmu vadovais dazniausiai per eile metu"susidraugauja" ir juos labai erzina gyventoju skundai. Todel apkrauti teismai,del didelio kruvio daznai negali spresti rimtu bylu, nes tai zmogiska-teisejai pervarge. Cia yra globali visuomenes problema, kuria reikia spresti nedelsiant.Trumpai tariant kvepia korupciniais rysiais, neteisetu pinigu rinkimu uz nealiktus darbus ir t.t.

Kaunas

Kaunas portretas
Prie mūsų daugiabučio namo, 5 m atstumu išsipirko sklypą, prie kurio, šiai dienai, nėra privažiavimo. Iš vienos pusės - privatus sklypas ir jo savininkas neleidžia per savo žemę važiuoti, iš kitos pusės - už garažo bendrijos pinigus padarytas įvažiavimas ir žalia zona. Tai spėkite, kaip vykdys statybas? Ogi paprastai, pasidarė kelią per garažo įvažiavimą. Gyventojų nuomonė nesvarbi, niekas su jais nesiskaito. Įdomu, kokie reikalavimai privačių namų statyboms šalia daugiabučių? Koks turi būti atstumas, nes žiemą, šildant savo pastatus, tai dūmai skverbsis gyventojams pro langus. Jau dabar aplinkinių namų teršiamas oras jaučiasi, nors tie privatūs namai gerokai toliau.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių