Quantcast

Patrulis išgelbėjo nusiskandinti norėjusį kaunietį

  • Teksto dydis:

Antradienį Kauno policijos patrulis išgelbėjo nusiskandinti norėjusį vyrą.

Vakar apie 21 val. 55-erių moteris pranešė, kad jos 31 metų sūnus išėjo norėdamas nusižudyti. Pas moterį į Kampiškių gatvę atvykus pareigūnams, ji paaiškino, kad prieš dvi valandas sūnus išėjo iš namų ir nurodė, jog eina prie Nemuno, nebenori gyventi ir negrįš. Moteriai apibūdinus, kaip apsirengęs iš namų išėjo jos sūnus, pareigūnai apvažiavo aplinkines gatves ir kiemus, o netrukus A.Smetonos alėjoje pastebėjo ir apibūdinimą atitinkantį vyrą, kuris brido gilyn į upę.

Nors pareigūnai, bėgdami nuo automobilio link vyriškio, prašė išlipti į krantą, pastarasis ėjo tolyn ir paniro. Pareigūnams pribėgus prie vandens, maždaug 80 metrų tolyje pastebėtas paniręs ir plūduriuojantis vyriškis. Kauno policijos mobilaus būrio vyr. patrulis Andrius Maciulevičius, nusimetęs tarnybinę liemenę bei striukę, nedelsdamas šoko į Nemuną, nuplaukė prie vyriškio ir jį pastvėręs parplukdė į krantą. Buvo iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kurie vyriškį išsivežė į gydymo įstaigą.

Tris kartus skatintas ir antrus metus Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) dirbantis A. Maciulevičius savo drąsaus poelgio nesureikšmina ir išlieka santūrus. Paklaustas, ką pagalvojo tą minutę, kai nusprendė šokti į ledinį vandenį, jis atsakė: „O ką čia galvoti? Nėra laiko pamąstymams. Tu tiesiog atlieki savo pareigą, darai taip, kaip turi būti. Juk ne veltui mus lydi šūkis „Ginti.Saugoti.Padėti““.

Gražių žodžių pareigūnui negaili ir jo viršininkas. „Dirbant kartu ne kartą teko įsitikinti pareigūno Andriaus drąsa. Tai ryžtingas ir profesionalus pareigūnas“, – apie kolegą atsiliepė Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės vadas Gintaras Gatulis.

Tačiau tas vakaras šiai pareigūnų porai, kaip paaiškėjo, šiuo įvykiu dar nesibaigė. Apie 23.30 val. pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte esančiame prekybos centre, apsaugos darbuotojams reikalinga pagalba. Prekybos centre esančioje boulingo salėje trys girti vyriškiai pažeidinėjo viešąją tvarką, todėl buvo išprašyti iš prekybos centro. Vyrai necenzūriniais žodžiais keikė apsaugos darbuotojus, vis bandė patekti atgal į prekybos centrą. Vienas iš jų susižalojo, todėl buvo nuvežtas į gydymo įstaigą.

Atvykus policijai, vyrai toliau visus keikė ir nevykdė pareigūnų reikalavimų. Sulaikomi jie pradėjo priešintis ir bandė pareigūnams smogti.

Vis dėlto 1969 m. ir 1975 m. gimę vyrai buvo sulaikyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.


Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Vaikų linija www.vaikulinija.lt – 116 111

Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt – 8 800 28888

Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt – 8 800 60700

Pagalbos moterims linija – 8 800 66366

Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba) – 8 800 77277

Dingusių žmonių šeimų paramos centras – 8 800 26161; 8 5 2773135

Psichologinė pagalba internetu:

http://www.vaikulinija.lt

http://jppc.lt/draugas

http://paklausk.kpsc.lt

kasnutiko@yahoo.com



NAUJAUSI KOMENTARAI

iki

iki portretas
kokio moralinio lygio reikia davesti zmogu kad jis is nevilties skandintusi. Tai kapitalizmo komunistines bendrijos isdava/perestroika/kgb ismislas....

to durniu laivas

to durniu laivas portretas
Isgama tu - pulti i upe tikrai ne mentu darbas... Jo darbas buvo iskviesti per racija ugniagesius-gelbetojus su valtimi. O jis nelaukdamas pats soko i vandeni!!!!!

super

super portretas
malonu skaityti gražų poelgį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių