Quantcast

Pasipiktinimo sulaukė trikojis Šilainiuose, nors kai kurie vairuotojai ten lekia lyg autostradoje

  • Teksto dydis:

Praėjusį penktadienį portalas kauno.diena.lt sulaukė filmuotos medžiagos iš IX forto g. Šilainiuose. Čia pastatytas trikojis, skaitytojo nuomone, skirtas tik pasinigauti, nes leistinas greitis – vos 30 km/val., šioje vietoje, anot vyro, yra nelogiškas. 

Vis tik policijos atstovai, pasidalydami su portalu kauno.diena.lt trikojo penktadienį užfiksuotais rezultatais, nurodė, kad kai kurie vairuotojai šioje vietoje įpratę važiuoti tik tiesiems užmiesčio keliams leistinu greičiu.

Ir net jeigu specialistų manymu, būtų saugu čia leisti važiuoti kaip kitose miesto vietoje 50 km/val. greičiu, nemažai vairuotojų vis tiek netilptų ir į tokius skaičius.

Skaitytojas į portalą kauno.diena.lt kreipėsi aprašydamas situaciją, kurią jis užfiksavo penktadienį apie 17 val. IX forto g. ties bendrove „Autofortas“.

„Pastatytas ženklas „Leistinas greitis 30“. 350 m atkarpoje, aišku, visi važiuoja greičiau. Kam ten tas ženklas stovi, ten žmonės nevaikšto per tą gatvę toje atkarpoje. Policija nutarė pastatyti ten trikoji ir pasipinigauti“, – įsitikinęs skaitytojas.

Jis pasakojo stovėjęs ir stebėjęs, kas ten vyksta, apie pusvalandį. „Trikojis dirbo iš peties, labai daug bliksėjo. Gaila, kad tik tris minutes spėjau pafilmuoti, daugiau nebebuvo vietos telefone. Būtų įdomu sužinoti, kiek daug ten žmonių pakliuvo ir patuštins pinigines? Ar reikia tokiose vietose statyti trikojį?“ – klausė vyras.

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė, užklausta dėl situacijos, teigė, kad statant trikojį buvo patikrinta informacija, kad nurodytoje vietovėje nuolat viršijamas nustatytas leistinas greitis.

„Ši informacija pasitvirtino“, – sakė atstovė. Maža to, užfiksuota, kad vairuotojai šia gatve laksto itin greitai.

Ši informacija pasitvirtino.

„Nustatytas leistinas greitis buvo viršijamas ne tik nuo 20-30 km/val., tačiau beveik 100 vairuotojų jį viršijo nuo 30-40 km/val., dar aštuoni – nuo 40-50 km/val. bei du vairuotojai – virš 50 km/val.“, – pateikė duomenis O. Vaitkevičienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad pareigūnai greitį mobiliaisiais matuokliais matuoja ne tik avaringiausiose atkarpose, tačiau ir tose vietovėse, kurių gyventojai nuolat prašo įvertinti greičio viršijimą, keliamą pavojų eismo saugumui.

„Pareigūnai tikisi, jog gyventojai, saugodami save ir kitus eismo dalyvius, laikysis Kelių eismo taisyklių ir neviršys nustatyto leistino greičio“, – teigė O. Vaitkevičienė.

Greičio viršijimas yra viena dažniausių priežasčių, dėl kurių kyla avarijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir net jeigu specialistų manymu, būtų saugu čia leisti važiuoti kaip kitose miesto vietoje 50 km/val. greičiu, nemažai vairuotojų vis tiek netilptų ir į tokius skaičius Jei specialistu manymu cia saugu vaziuoti 50km/h, tai bukit malonus ir nukabinkit kvaila zenkla.

Kaunas

Kaunas portretas
Manau reiktų sugalvoti ženlą -10 tai privažėževęs turėtum apsisukti ir tą atkarpą atbulas pravažiuot. Arba pastatyt ženlą greitis 0 ir pastatyt trikojį. Geras kliovas būtų.

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Vargšai trikojai.Piktinasi tie kurie lekia ir jų pilni grioviai ar sužaloti žmonės.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių