Quantcast

Papiktino chuliganiškas vairavimas: nepraleido autobuso, kirto ištisinę liniją

  • Teksto dydis:

Internautas Mantas feisbuke pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksavo Kauno viešojo transporto autobuso ir lengvojo automobilio dvikovą kelyje. Tiesa, dvikova buvo nelygiavertė – lengvojo automobilio vairuotojas ne tik nepraleido išvažiuoti autobuso iš stotelės, bet taip pat trukdė visą eismą.

Vaizdo įraše matyti, kaip autobusas sustoja viešojo transporto stotelėje, o vėliau, ruošiantis grįžti į kelią, pro autobusą praskrieja lengvasis automobilis. Pastarasis ne tik lekia dideliu greičiu, bet ir kerta ištisinę liniją.

Tokį patį manevrą pakartoja ir dar vienas automobilis.

Pastarasis sustoja, o privažiavus autobusui pradeda riedėti nedideliu greičiu, taip trukdydamas važiuoti ne tik autobusui, bet ir kitiems, galimai už viešojo transporto priemonės esantiems eismo dalyviams.

Po internauto Manto pasidalintu vaizdo įrašu užvirė diskusija. Vieni kaltino automobilio vairuotoją chuliganišku vairavimu, kiti piktinosi autobuso vairuotojo elgesiu – jų manymu, vairuotojas turėjo palaukti ir praleisti lengvąjį automobilį.

„O iš kitos pusės. Garantuotai už jo niekas nevažiavo daugiau, bet su autiku reik išlįsti būtinai prieš nosį, bet nepalaukt 10 sekundžių ilgiau ir niekam netrukdant išvažiuoti“, – feisbuke rašė Romanas.

„Jie juk skuba laikytis grafiko, ypač naktimis. Kai eismo nulis“, – ironizavo internautas Mindaugas.

„Gal viešąjį ir turi praleist, bet viešasis turi iš pradžių įsitikinti, kad niekam netrukdo“, – samprotavo Tomas.

Kelių eismo taisyklėse (KET) rašoma, kad gyvenvietėje vairuotojai privalo duoti kelią maršrutinei transporto priemonei, pradedančiai važiuoti iš pažymėtos stotelės. Prieš pradėdamas važiuoti iš stotelės, maršrutinės transporto priemonės vairuotojas turi įsitikinti, kad jam duodamas kelias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Visuomeninio transporto vairuotojai kalba telefonu ... jiems nera kada i kelia ziureti ... galetu ir viduje kameras istatyti ir filmuoti ju neadekacius poelgius.

Visiškas debilas

Visiškas debilas portretas
Jam rusyne vieta.galetu su kacapais kapotis kuris šustresnis.gal ir kastuva veziojasi bagažinėje.

Romas

Romas portretas
Tas su avariniais tai konkretus debilas
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių