Quantcast

Palangės kaliniu tapęs šuo pasirinko ugniagesių autokopėčias, o ne oro pagalvę

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno specialiosioms tarnyboms buvo pranešta apie šunį, stovintį ant įkaitusios vieno Miško gatvės daugiabučio trečiojo aukšto palangės ir nebegalintį grįžti atgal į namus, per kurių pravirą langą ir prasidėjo ši pavojinga jo kelionė.

Apie tai Bendrajam pagalbos centrui apie 13.20 val. pranešė, pirminiais duomenimis, praeivis, teigęs, kad mato iš apačios besikankinantį nemažą keturkojį, bet niekuo negali jam padėti, nes namo laiptinės durys – su kodu.

Ugniagesių gelbėtojų autocisterna išskubėjo į šio įvykio vietą su įjungtomis sirenomis. Atvykus konstatuota tas pats: patekti į šuns šeimininkų butą nėra galimybės dėl laiptinės durų užrakto. Dėl ko skubiai išsikviestos pagalbon autokopėčios. Tačiau šių belaukiant nuspręsta išskleisti ir oro pagalvę, nes pavojingoje situacijoje atsidūręs keturkojis, galimai jau nebegalintis stovėti ant įkaitusios palangės, kaip ir apsisukti ir grįžti prie gretimo lango, per kurį išlipo, jau buvo pradėjęs rodyti pavojingus judesius, primenančius norą šokti žemyn.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Įvykio vietoje, žinoma, pradėjo rinktis žiūrovai. Tačiau tarp jų šuns savininko nebuvo. Jis surastas paskambinus šio daugiabučio bendrijos pirmininkui, kuris rastas darbe. Šio žmona turėjo šuns šeimininko Lino telefono numerį. Žinia apie tai, kas nutiko jo augintiniui, keturkojo savininką užklupo automobilyje – kažkur beskubantį darbo reikalais. Kaimynų žiniomis, šis 30-metis, jau kelis metus nuomojantis jų name butą, dirba nekilnojamojo turto srityje.

Skubiai apgręžęs savo „Ford Mondeo“, šuns savininkas buvo įvykio vietoje ugniagesių gelbėtojų autokopėčioms jau artėjant prie iš baimės suakmenėjusio jo augintinio. Jis nesipriešino nukeliamas žemyn tokiu būdu, nes tai padaryti nušokant ant namo papėdėje išskleistos oro pagalvės neišdrįso.

Iš nusileidusių ugniagesių autokopėčių bokštelio po pusvalandžio žemyn nukeltą keturkojį jau išsivedė jo savininkas. Šią sceną vainikavo žiūrovų aplodismentai ugniagesiams.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Įvykio vietoje buvo ir policija, taip pat gavusi pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro apie tai, kad šuo negali nulipti nuo palangės. Tačiau policijos patruliai buvo ten pasiųsti tik dėl viso pikto, nes nežinota, kaip pamatęs specialiąsias tarnybas elgsis keturkojis. Jau nekalbant apie šio savininkus, kurie buvo neaišku nei, ką veikia, nei kokios yra būklės.

Pasak policijos atstovės, tuo jos kolegų misija ir apsiribojo: jokių sankcijų prieš išgelbėto keturkojo šeimininką imtis neketinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gražu

Labai gražu portretas
Padėti ir gelbėti! Tik negalima palikti atvirų langų. Kam? Kad karštį įsileisti?

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl tam debilui šuns savininkui nepaskyrė baudos už gyvūno kankinimą ir nepareikalavo atlyginti išlaidas ? Kam daugiabutyje šuo ? Ką jis veikia dienomis uždarytas nuo ryto iki vakaro ?

ačiū ugniagesiams

ačiū ugniagesiams portretas
daugiau tokių gyvūnų gelbėjimų akcijų.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių