Quantcast

Pakaunėje supleškėjo medinis namas: padegimu įtariamas vyras atsidūrė areštinėje

  • Teksto dydis:

Pirmadienio naktį pakaunėje, mediniame name, kilo gaisras. Po šio įvykio padegimu įtariamas vyras atsidūrė areštinėje.

Kaip nurodoma Kauno ugniagesių gelbėtojų paros įvykių suvestinėje, 2.04 val. gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Paparčių kaime, Stumbro gatvėje, dega namas.

„Pastatas degė atvira liepsna. Iki 5:23 val. buvo vykdoma žmogaus paieška, kol savininko giminaičiai pasakė, kad jo name nėra, šiuo metu jis ligoninėje“, – nurodoma pranešime.

Namas sudegė iki pamatų, liko tik kaminas. Vanduo gaisrui gesinti buvo tiekiamas iš už 200 m esančio atviro vandens telkinio.

„Namas medinis, vieno aukšto, su mansarda, 9x8 m dydžio, stogas dengtas šiferiu. Apsaugotas dviejų aukštų mūrinis namas už 7 m nuo gaisravietės“, – detalizuojama pranešime.

Apie šį įvykį rašoma ir Kauno policijos paros įvykių suvestinėje. „Rugsėjo 26 d. apie 2 val. Kauno rajone, Paparčių kaime, name, kilo gaisras, kurio metu sudegė pastatas. Nuostolis nustatinėjamas. 59 metų įtariamasis padegimu uždarytas į areštinę“, – rašoma suvestinėje.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 straipsnio (Turto sunaikinimas ar sugadinimas) 2 dalį.

Kaip nurodoma minėtame straipsnyje, tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių