Quantcast

Pabėgęs nuteistasis už žmogžudystę – iš užsienio į Lietuvą deportuotas narkomanas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį iš Laisvės atėmimo vietų ligoninės, kurios teritorija aptverta net keliomis tvoromis, sugebėjęs pabėgti Jevgenijus Sotikovas pirmadienį iki pietų dar nebuvo rastas. Nors šiandien nuo pat ryto pas jį praganiusiuosius atvyko Kalėjimų departamento vadovybė.

Kaip jau rašyta, pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo, bet ir tarnybinis patikrinimas dėl šio akibrokšto aplinkybių. Neatmetama, kad bėglio pasigesta ne iš karto, nes atlupęs, kaip jau rašyta, pasivaikščiojimų kiemelyje sienos skardą, jis dar turėjo įveikti ligoninės teritoriją juosiančias tris tvoras.

Kalėjimų departamento atstovės Ingos Mauricienės teigimu, kol kas dėl šio įvykio dar niekas nenušalintas nuo pareigų.

Kaip paaiškėjo, ne visai eilinė asmenybė ir pats 38-erių J.Sotikovas. Jis atliko bausmę Lietuvoje už 2008-aisiais metais Ispanijoje su bendrininku įvykdytą žmogžudystę. Jų auka tapęs šios šalies pilietis buvo mirtinai sumuštas, slepiant kitą nusikaltimą – jo apiplėšimą.

J.Sotikovas buvo deportuotas į Lietuvą 2011-aisiais. Ir buvo laikomas įvairiose Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose – Šiaulių tardymo izoliatoriuje, Pravieniškių pataisos namuose – čia ilgiausiai, o nuo 2019-ųjų – Marijampolės pataisos namuose.

Kalėdamas Pravieniškėse, jis 2016-aisiais užsidirbo dar vieną teistumą. Pas jį buvo rasta narkotinių medžiagų.

Kokiame Lietuvos mieste J.Sotikovas gyveno iki išvykimo į Ispaniją, I.Mauricienė negalėjo atsakyti. Tačiau jis kilęs iš Klaipėdos apskrities. O buvo atvežtas praėjusį ketvirtadienį į Laisvės vietų atėmimo ligoninę iš Marijampolės pataisos namų konsultacijai.

Kur ieškomas J.Sotikovas, Kalėjimų departamento atstovė, aišku, neatskleidė. Jos duomenimis, bėglio ieško ne tik Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, bet ir visos šalies policija. Kauno apskrities policijos atstovai patvirtino, kad taip pat ieško J.Sotikovo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
puteikių partijos klijentas

#

# portretas
Laisvės partijos klientas....

Žavu

Žavu portretas
Tvarkė tvarkė kalėjimų sistemą, milijonus pradangino, o dabar-kas netingi, tas keliauja namo net ir per tris tvoras. O ministras ur departamento vadovas dar dirba? Šieno ravėt juos reikia varyti...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių