Quantcast

NT bendrovės direktorė apmovė pirkėją: liko be 45 tūkst. eurų ir be buto

Klaipėdos kriminalistai baigė tyrimą dėl sukčiavimo parduodant nekilnojamąjį turtą. Prieš teismą stos Kaune registruotos nekilnojamojo turto pardavimo brokerių bendrovės direktorė.

Nusižiūrėjo kotedžą

Klaipėdos rajone gyvenantis žmogus, sugalvojęs įsigyti Palangoje naujos statybos kotedžą, kurį galima išnaudoti, kaip poilsiavietę, įkliuvo į keblią situaciją ir prarado 45 tūkst. eurų. Atgauti šią nemenką sumą tikimybė itin maža.

Nekilnojamąjį objektą parduodanti bendrovė įregistruota Klaipėdos regione, pirkėjas taip pat gyvena netoli uostamiesčio.

Pirkti kotedžą sugalvojęs žmogus 2019 metų sausį ėmėsi bendrauti su 35-erių kauniete, nekilnojamojo turto brokere, kuri įtikino tarpininkausianti įsigyjant nusižiūrėtą pastatą. Moteris pažinojo pardavėją ir jo įgaliotąjį asmenį.

Tačiau kaunietė nebuvo sudariusi su pardavėju bei jo atstovu jokių sutarčių ir įgaliojimo tarpininkauti neturėjo.

Pasisavino avansą

Nepaisant to, 56 metų pirkėją brokerė įtikino avansą už statinį pervesti į brokerės įmonės sąskaitą. Mėnesį nuo pervedimo dienos moteris pokalbiais telefonu ir trumposiosmis žinutėmis įtikinėjo vyrą netrukus pabaigsianti sandorį, bet iš tiesų ne tik nieko nedarė, bet ir grynino pinigus bankomatuose, naudojo juos sumokėdama išieškomas skolas antstoliams bei asmeninėms reikmėms.

Po mėnesio pirkėjas kreipėsi į policiją, bet tuo metu 45 tūkst. eurų jau buvo sutirpę.

Įtariamoji bendravo su tyrėjais, aiškino savo tiesas, tačiau kaltės nepripažino.

Pasak bylos tyrimą organizavusios ir koordinavusios prokurorės Virginijos Tilvikienės, moteris padarė nemažai klaidų, kurios, laikantis įstatymo raidės, vertinamos kaip nusikaltimas.

Tai lėmė tiek asmeniniai jos būdo bruožai – nemokėjimas tvarkingai elgtis su pinigais bei kitos priežastys, apie kurias kaunietė neužsiminė.

Kaltinamoji tikino, kad pernai, kai vyko minėti įvykiai, turėjo bėdų su sveikata, be to ji tikėjusi, kad sandorį jai pavyks sudaryti.

Jeigu brokerė būtų sudariusi tarpininkavimo sutartį, jai būtų tekęs tik procentas nuo sandorio, šiuo atveju, ji pasisavino trečdalį už visą statinį mokamos sumos.

Pirkėjas suklydo

Panašu, kad brokerė pernelyg pasitikėjo savo jėgomis, nederino veiksmų su pardavėjo įgaliotu asmeniu ir norėjo parodyti, kad gali sudaryti šį sandorį, tuo pačiu sudarydama geros specialistės įspūdį, kad vėliau gautų daugiau pelningų užsakymų. Išeikvojusi jai pervestus pinigus moteris sugriovė savo pačios perspektyvią veiklą.

Abejotina, ar kaunietė atlygins nukentėjusiajam žalą, mat savo vardu registruoto turto neturi, be to, antstoliai vykdo iš jos įmonės išieškojimus, vykdydami kitų bylų sprendimus.

„Bandant įsigyti nekilnojamąjį turtą pirkėjas turėtų išsiaiškinti, kas yra tikrasis pardavėjas, brokeris nesudaro avansinių sutarčių tokiai didelei sumai. Paprastai avansas imamas kur kas mažesnis, jo tikslas – rezervuoti perkamą turtą. Šiuo atveju pirkėjo klaida ta, kad jis pervedė pinigus ne į pardavėjo ar pardavimą vykdančio įgalioto asmens sąskaitą. Brokeriai tiesiogiai pardavimų nevykdo, jie tik suveda klientus. Kiekvieną kartą verta pasitikrinti brokerio galimybe atlikti įsipareigojimus ir įgaliojimais“, – paaiškino prokurorė V.Tilvikienė.

Bylą nagrinės Palangos teismo rūmai, brokerė bus teisiama už didelės vertės svetimo turto įgijimą apgaule. Bylą tyrė Klaipėdos apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

j

j portretas
Baisiausia čia yra net ne tai, kad apmovė...o tai, kad visi komentuotojai jau susitaikę su tuo... atseit, yra kaip yra. Čia didžiausias siaubas. Sutikimas, galvos nulenkimas prieš nusikaltimą...tai ir vadinama vertybių nebuvimu ir t.t.

klausimas

klausimas portretas
Tai paskelbkite nusikaltėlės pavarde .Gal ji daugiau yra iš kitų žmonių išvilijusi pinigus ar paėmusi užstatus o žmonės net nežino?

Čia viens prie vieno

Čia viens prie vieno portretas
kas telefoniniai sukčiai. Tik šitie valdžios įteisinti o tie kiti - ne
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių