Quantcast

Netveria pykčiu: dėl nevalytų kelių kelionė nuo Kulautuvos iki Kauno truko tris valandas

  • Teksto dydis:

Šį rytą kelionė iš Kauno rajono į miestą daliai vairuotojų gerokai apkarto. Dėl nenuvalyto kelio formavosi milžiniškos automobilių spūstys, greitis – vėžliškas, mat visi bijojo paslysti.

Didelė eilė

Į portalą kauno.diena.lt parašiusi moteris pasakojo, kad rytinė kelionė į darbą truko tris valandas. Ji nuo Kulautuvos važiavo itin lėtai dėl nebarstytų kelių.

„Važiuojant nuo Kulautuvos link Raudondvario buvo didelė spūstis, eilės kilometrinės. Kai toje vietoje galima važiuoti 90 km/val. greičiu, tai važiavau lėčiau nei 50 km/val. Įprastai Kauno miesto ribą pasiekdavau gana greitai, o dabar – tris valandas“, – pasakojo vairuotoja.

Pasak jos, visas automobilių srautas būtent ir susidarė nuo Kulautuvos iki Raudondvario. Tik pravažiavus tiltą per Nevėžį ir pasiekus Kauno ribą, automobilių spūstis dingo. Vairuotoja tikino, kad jokių avarijų nematė ir padarė išvadą, jog eilės nusidriekė būtent dėl slidžios kelio dangos. Kadangi Kaune gatvės jau buvo nuvalytos, mieste jokių spūsčių nebebuvo.

Nevalytas kelias

Moteris teigė, kad tokia automobilių spūstis susidarė dėl to, jog nuo Kulautuvos link Kauno kelias buvo visai nebarstytas. Druskos mišinį kelininkai ryte esą buvo pabarstę tik priešinga kryptimi – nuo Kauno, tačiau važiuojant miesto kryptimi, kažkas atsitiko su kelininkų technika ir jie prieš piką nespėjopabarstyti.

Peršasi nuomonė, kad įmonė, prižiūrinti kelius, ne tik neseka orų prognozių, bet ir yra nepasiruošusi reaguoti į situaciją nedelsiant.

„Pabarstyta buvo tik priešinga kryptimi, o link Kauno – ne. Raudondvaryje yra kalnas, kuris buvo padengtas vien ledu. Kadangi kalnas status ir turi aštrų posūkį, vairuotojai labai lėtai važiavo, mašinas mėtė net važiuojant su geromis žieminėmis padangomis“, – kalbėjo į portalą kauno.diena.lt parašiusi moteris.

„Peršasi nuomonė, kad įmonė, prižiūrinti kelius, ne tik neseka orų prognozių, bet ir yra nepasiruošusi reaguoti į situaciją nedelsiant bei visiškai nevykdo savo funkcijų“, – pridūrė į darbą gerokai pavėlavusi moteris.

Ji nurodė, kad dėl slidaus kelio ji kreipėsi į Raudondvario seniūniją. Ten jai suteikė informaciją, kad rajono kelius prižiūrinti įmonė esą turėjo kažkokių techninių nesklandumų, dėl kurių negalėjo tinkamai pabarstyti kelio link Kauno.

Kelininkai patvirtino, kad buvo iškilę iššūkių dėl technikos. Vėliau nuvalyti kelio negalėjo dėl spūsčių.

„Kelias Nr. 141 Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda km 8,492-42,4 ryte buvo valomas ir barstomas, nuvalius važiuojamosios dalies dešinę pusę, identifikuotas transporto gedimas, kuris buvo greitai pašalintas vietoje, tačiau dėl susidariusios spūsties barstytuvas nebegalėjo aplenkti priekyje esančių automobilių. Operatyviai sprendėme kilusią problemą ir iš karto išsiuntėme kitą barstytuvą bei autogreiderį. Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, ilgiau trukusių kelionių – suprantame, kokias neigiamas emocijas kelia vėlavimas ir stovėjimas spūstyse“, – komentavo bendrovės „Kelių priežiūra“ Komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras

Aras portretas
Važiavimo greitis atkarpoje nuo Kulos iki Dvaro buvo beveik nulinis, vairuotoas sakę, kad tokios situacijos dėl nenuvalyto kelio nėra buvę per visus jo darbo metus. Manau, kažkas už tokią kelio būklę ir šimtams žmonių sugriautus dienos planus turėtų atsakyti, arba bent jau normaliai paaiškinti, kas įvyko

Jonas

Jonas portretas
Tai gal vairuotojams atėjo laikas ne tik kelininkus kaltinti,o patiems prisiminti,kad žiema visiems pridaro problemų.Kas prievarta išvarė gyventi 30km.už miesto,su senomis padangomis važinėti.Savo gyvenimiškas problemas reikia pirmiausia spręsti patiems,o ne kaltų tik ieškoti.Ar matėte per TV kas darosi JAV keliuose iškritus pirmam sniegui...Ir niekas nekaltina dėl to JAV PREZIDENTO.

Danutė

Danutė portretas
Vairuotojams,praleidusiems tris darbo valandas kelyje dėl nevalyto kelio,reikėtų susivienyti ir pareikšti piniginį ieškinį kaltininkui. Įvertinti tris darbo valandas pinigais. Įdomu,ką tada aiškintų?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių