Quantcast

Nesiliauja išpuoliai prieš Kauno apylinkės teismą: vaizdo įrašuose – tas pats asmuo

  • Teksto dydis:

Surengtas dar vienas išpuolis prieš Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus. Jau antras per kelias dienas.

Ir antruoju bandymu vienas iš šių Temidės rūmų langų jau išdaužtas kiaurai. Dar nespėjus pakeisti praėjusią savaitę sugurintų kitų dviejų šių rūmų langų, nes juos dėl to, kad yra nestandartiniai, ketinama gaminti mažiausiai penkias savaites.

Apie naują išpuolį, kaip informuoja policijos suvestinės, buvo pranešta pirmadienio ryte – 7.24 val.

Panašu, kad tik tokiu laiku tai konstatuota. Išdaužtas langas – raštinės, esančios ties tarnybiniu įėjimu į teismo pastatą jau iš J.Gruodžio gatvės pusės.

Tačiau peržiūrėjus vaizdo įrašus, konstatuota, kad išpuolis surengtas sekmadienio vakare. Ir jo autorius – labai panašus į žmogystą, šaliku bei kepure aklinai apmuturiuotu veidu, paliekant tik skyles akims, kuris daužė šio teismo langus ir prieš kelias dienas – gruodžio 7-osios vakarą.

Kaip jau rašyta, tada apie 23 val. suveikė šių rūmų, kuriuose po darbo valandų budi sargas, signalizacija. Ir konstatuota, kad išdaužti du pastato langai ties įėjimu į jį iš Laisvės alėjos pusės.

Pirmasis išpuolis/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Vienas šių langų buvo teismo posėdžių salės, kurioje bylas nagrinėja pats teismo pirmininkas. Po šio išpuolio posėdžiai minėtoje salėje laikinai nevyksta.

Kitas suniokotas langas buvo vestibiulio. Ties ta vieta, kurioje dirbo informaciją teismo lankytojams teikianti darbuotoja.

Minėti langai buvo tik sugurinti, nes buvo su specialia apsaugine plėvele, kurios neturėjo antrojo išpuolio metu nukentėjęs raštinės langas.

Abu išpuolius jungia ne tik vizualiai panašus įtariamasis, bet ir jo naudoti nusikaltimo įrankiai. Po pirmojo išpuolio Laisvės alėjoje buvo aptiktas statybinis plytgalis, kurį, remiantis vaizdo kamerų, beje, įrengtų ne tik teismo prieigose, bet ir aplink, įrašais, buvo atsineštas maiše. Beveik toks pats plytgalis po antrojo išpuolio rastas ir teismo raštinėje, kurios langas jau buvo su juo išdaužtas kiaurai.

Dėl antrojo išpuolio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tą patį Baudžiamojo kodekso straipsnį – svetimo turto sunaikinimas, kaip ir pirmuoju atveju. Už šį nesunkų, pagal gresiančią bausmę, nusikaltimą yra numatyti viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba jos atėmimas iki dvejų metų.

Antrasis išpuolis/Regimanto Zakšensko nuotr.

Anot Kauno apylinkės teismo atstovės, duomenys, galintys padėti greičiau atskleisti šių išpuolių autorių, jau perduoti ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams. O padarytą žalą bus galima įvertinti tik pakeitus suniokotus langus. Beje, šiai procedūrai būtinas ir viešo konkurso tokiems darbams atlikti skelbimas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė antradienį portalui kauno.diena.lt taip pat teigė: „Dirbam“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tas pats asmuo,nesimato nuotraukose jokio asmens.Keista.

vaizdo kameros

vaizdo kameros portretas
niekinis reikalas. Prikarstyta ant visų namų, iš gyventojų aferistai melžia pinigus, o naudos jokios. Kapišoną užsidėjai ir daryk ką nori, o naktį apskritai be šansų ką nors ten įžiūrėti.

jOANA

jOANA  portretas
Tai korumpuota visa europa o mes lietuviai pirmaujame Kol neišvysim visus konservinius liberastus lkpistus uspaskykus skverninius šedbarus pišes nausėda busim pirmoje vietoje europoje Tai baisiau užm covida
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių