Quantcast

Nelegalūs rūkalai buvo slepiami po statybinėmis medžiagomis

  • Teksto dydis:

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė iš Karaliaučiaus gabentą nelegalių rūkalų krovinį, kuris buvo paslėptas po statybinėmis medžiagomis.

Pirmadienio naktį apie 1 val. į Kybartų kelio postą krovininiu automobiliu DAF atvyko Rusijos pilietis D.P. Vyriškis muitiniam įforminimui pateikė dokumentus, kuriuose deklaravo gabenantis įvairių statybinių reikmenų krovinį.

Nors dokumentų būta tvarkingų, muitinės mobiliosios grupės ir posto pareigūnai, įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, nusprendė detaliau patikrinti vilkike gabenamą krovinį. Pasitelkus į pagalbą mobiliąją rentgeno kontrolės sistemą, pareigūnų įtarimai pasitvirtino – tarp gabenamo statybinių medžiagų krovinio dėžių buvo prikrauta ir dėžių su kontrabandiniais rūkalais.

Kaip pranešė Kauno teritorinė muitinė, D.P. savo vilkike neteisėtai gabeno 19 860 pakelių cigarečių „NL“ be banderolių ir 5000 pakelių cigarečių „Winston“ su rusiškomis banderolėmis, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 60 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos gabenimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių