Quantcast

Nekaltai apvagintojo mirtis buvo kraupi

Baigta narplioti makabriška Kleboniškio miško paslaptis. Užkasto velionio palaikai buvo aptikti tik po aštuonių mėnesių, o jo asmenybė nustatyta pagal prie jų rastus dokumentus, kurių nepastebėjo žudikai. Šių paieška buvo sudėtingesnė ir užtruko daugiau kaip metus.

Tragiškos Kūčios

Netrukus prieš Kauno apygardos teismą stos tik vienas 26-erių Žilvino V. žudikų – Tomas Vaicenavičius.

Per jo aukai lemtingas 2016-ųjų Kalėdas T.Vaicenavičiui buvo devyniolika. O jo bendrininkui Audriui Subačiui, kuris nekaltai apkaltino vagyste būsimą auką ir surengė jai ne vieną valandą užsitęsusią egzekuciją, tada buvo 20.

Pastarasis šiuo metu slapstosi. Kaip įtariama, užsienyje, todėl yra paskelbta jo tarptautinė paieška.

Bylon sugulusių įvykių metu T.Vaicenavičius su A.Subačiumi  ieškojo Žilvino V. Išvakarėse A.Subačius buvo pas jį svečiuose. Ir nors Žilvino V. išsinuomotame bute tada buvo ir daugiau svečių, kitą dieną išsiblaivęs ir mobiliojo telefono pasigedęs A.Subačius nusprendė, kad jį apvogė būtent užstalės šeimininkas. Nors Žilvinas V. niekada nebuvo teistas. O pats A.Subačius – ne tik už daugybę vagysčių, bet ir turto suniokojimą.

Pamokyti nekaltai apvagintą Žilviną V. nuspręsta Kūčių vakarą. Nors pastarasis po tos triukšmingos užstalės ir taip jau buvo nubaustas – išnuomoto buto šeimininkas artėjant šventėms išvarė jį į gatvę.

Tačiau apie tai keršytojai sužinojo tik po poros valandų klajonių, nes A.Subačiui sunkiai sekėsi prisiminti adresą, kur jis išvakarėse svečiavosi. O jo beieškant dar Kalniečių parke vaišintasi ir degtine su brendžiu. Kol galiausiai išsiaiškinta, kad gatvėje atsidūrusį Žilviną V. priglaudė draugas, gyvenantis viename P.Lukšio gatvės daugiabutyje.

Keršytojai virto žvėrimis

Išsikvietę galiausiai rastą Žilviną V. pokalbio į gatvę, keršytojai pradėjo smurtauti, tačiau mušamasis neigė vogęs telefoną.

Iš tikrųjų jis buvo nekaltas, nes vėliau A.Subačiaus telefoną, kurį šis, kaip paaiškėjo, tiesiog būdamas gerokai įkaušęs pametė, buvo rastas. Ir net grąžintas buvusiam savininkui. Deja, jau po Žilvinui V. surengtos kraupios egzekucijos, kuriai šiandien teisėsaugininkai pritaikė Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už tyčinį nužudymą dėl chuliganiškų paskatų kankinant ar kitaip itin žiauriai.

Nustatyta, kad nekaltai apvagintasis daužytas kumščiais ir spardytas į įvairias kūno vietas, vėliau nusitemptas prie negyvenamo Muravos gatvės pastato, kur jau talžytas medine lenta. Po to atvestas į Kleboniškio mišką, pakeliui – esant vos keliems laipsniams šilumos priverstas nusiauti batus ir nusivilkti megztinį. Galiausiai nuošalioje miško vietoje pargriautas, kur jam jau šokinėta ant galvos ir į šią spardyta.

Vėliau ekspertai nustatė, kad sadistų, galiausiai pamiršusių dingusį telefoną ir jau besismaginusių iš azarto, auka mirė įvykio vietoje. Tačiau apie tai sužinota tik po kelių dienų, nes tąnakt sumuštasis buvo paliktas miške ir grįžta pasižiūrėti, kuo viskas baigėsi, tik po kelių dienų.

Konstatavus, kad auka – be gyvybės ženklų, nuspręsta ją čia pat užkasti. Tačiau buvo gruodis ir pavyko iškasti vos metro gylio duobę.

Mįslingos nukentėjusiosios

Žilvino V. palaikai atsitiktinai aptikti baigiantis 2017-ųjų vasarai. Nors jo paieška buvo paskelbta dar prieš pusmetį – kitą dieną po jo gimtadienio, kuris minėtas vasarį.

Į policiją dėl vaikų globos namuose užaugusio Žilvino V. dingimo kreipėsi neoficiali jo globėja, galbūt bandžiusi pasveikinti jį su 27-uoju gimtadieniu, tačiau neradusi.

Nustatyta, kad žvėriškai nužudytas Žilvinas V. buvo palaidotas Kleboniškio miške, ties Narėpų kaimu, esančiu jau Kauno rajone. O dar tiksliau – už puskilometrio nuo čia besidriekiančio dviračių tako.

Įtariamieji jo nužudymu po nemažai pastangų pareikalavusio teisėsaugininkų triūso ir išradingumo buvo nustatyti tik 2018-ųjų rugsėjį. Tačiau pavyko sulaikyti tik T.Vaicenavičių, kuris, kaip paaiškėjo, po susidorojimo su Žilvinu V. išgirdo dar tris teismo nuosprendžius už vagystes.

A.Subačius, kuris taip pat po to dar buvo teistas, jau metus buvo ieškomas kaip pasislėpęs nuo už eilinę vagystę jam skirtos 90 parų arešto bausmės.

Už Žilvino V. nužudymą abiem jiems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

T.Vaicenavičius, kuris laukia nuosprendžio suimtas ir yra nusisamdęs vieną iš garsiausių Kauno advokatų – Ričardą Girdziušą, linkęs savo kaltę pripažinti. Tačiau tik iš dalies, naudodamasis situacija, kad A.Subačius tebėra ieškomas ir, švelnindamas savo kaltę, versdamas šią bendrininkui.

Nukentėjusiomis šioje byloje yra pripažinta Žilvino V. motina ir sesuo, turinti kitą tėvą. Kol kas jos jokio ieškinio nepareiškė. Tačiau dar gali tai padaryti, prieš pradedant teisme įrodymų tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepasiteisino nauji angelai.

Nepasiteisino nauji angelai. portretas
Lansbergistai teigė,kad tik po sovietų sąjungos žlugimo,gims kitokie žmonės,vos ne angelai.Tai kaip čia išeina,kad gimę vėliau ,tokie baisūs pabaisos,kokių prie sovietų buvo žymiai mažiau,o pagal žiaurumą tokių išsigimėlių gal ir nebuvo.

Marius

Marius portretas
Todėl esu už mirties bausmę. Tu nužudei - visuomenė tave nužudo. Rupus miltai gaus kokius 10 metų kalėjimo, o po kokių 5 metų už gerą elgesį išeis į laisvę. Ir tikėtina vėl žudys, ar mums to reikia? Nejau tikite kad tokie degradai gali persiaukėti? Siaubas kiek kančių turėjo iškęsti tik pasiekęs pilnametystę kuriam dar visas gyvenimas turėjo būtiprieš akis.

kaunas

kaunas portretas
Kiaules sunus eis ant desros..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių