Quantcast

Neeilinis gaisras pačiame Kauno centre: ką užfiksavo vaizdo kameros

  • Teksto dydis:

Kauno ugniagesiai gelbėtojai, tiriantys verslo centrą „Capital“, esantį Vienybės aikštės prieigose, nusiaubusio gaisro aplinkybes, konstatavo, kad šį sukėlė ne gedimas pastato elektros instaliacijoje, kaip iš pradžių manyta.

Ši versija buvo atmesta peržiūrėjus gaisro nepažeistų pastato vaizdo kamerų įrašus. Šie buvo užfiksavę, kad likus apie 20 minučių iki skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą, pradėjo degti vienas iš kelių šio pastato pirmajame aukšte – automobilių stovėjimo aikštelėje buvusių šiukšlių konteinerių.

Vaizdo kameros įamžino ir tai, kad paskutinį kartą maišai su šiukšlėmis buvo įmesti į šį konteinerį apie pusę pirmos nakties.

Pavyko nustatyti ir tai padariusius asmenis. Tai buvo vienos bendrovės, įsikūrusios šio pastato antrajame aukšte, darbuotojai. Išsiaiškinta, kad visą savaitę prieš gaisrą vyko jų patalpų grindų alyvavimo darbai, kuriuos, išsinuomoję šlifavimo įrangą, atliko patys bendrovės darbuotojai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Apklausus minėtus asmenis, šie tikino, kad gaisro išvakarėse minėtų darbų jie jau neatliko. Tik tvarkė po jų patalpas. Ir du iš apklaustųjų teigė negalintys atsakyti, koks buvo jų į konteinerį išneštų maišų su šiukšlėmis turinys. O trečiasis tikino, kad jo išneštame maiše buvo tik medžio dulkės.

Tokiomis aplinkybėmis apsistota ties tuo, kad labiausiai tikėtina šio neeilinio gaisro priežastis – galimai į minėtą šiukšlių konteinerį netyčia įmesta kažkokia degi medžiaga.

Jeigu apklaustieji tikrai sakė tiesą, gaisrą galėjo sukelti ir kieno nors prieš tai į jį įmesta ne iki galo užgesinta cigaretė.

Remiantis vaizdo kamerų įrašais, bent jau minėti ugniagesių gelbėtojų apklausti asmenys tąnakt šioje automobilių stovėjimo aikštelėje nerūkė. Tačiau jie teigė, kad tvarkydami tą vakarą savo patalpas, jautė kažkokį pašalinį kvapą. Dėl to ėjo žiūrėti į pastato elektros pastotę, kuri – taip pat minėtoje automobilių stovėjimo aikštelėje, ar kvapas – ne iš ten. Ir esą jautė kažkokį įtartiną kvapą ir ten.

Siekdami patikrinti visas įmanomas versijas, ugniagesiai gelbėtojai įsilaužė ir į minėtoje automobilių stovėjimo aikštelėje esančio šiluminio mazgo patalpas. Kitu būdu ten patekti buvo neįmanoma, nes šių patalpų duryse buvo įstrigęs jų raktas. Įveikus šias duris su diskiniu pjūklu bei laužtuvais, konstatuota, kad gaisro židinys buvo ne čia. Ši patalpa buvo tik aprūkusi.

Ugniagesių gelbėtojų duomenimis, degusio verslo centro savininkai buvo šį pastatą apdraudę. Ir, jeigu draudikams kils klausimų, į juos jau turės atsakyti nepriklausomi ekspertai.

Kaip jau rašyta, apie gaisrą verslo centre „Capital“ Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta balandžio 23-iosios paryčiais – 4.19 val. Apie tai pranešė šį pastatą sauganti saugos tarnyba „Jungtis“, gavusi apie tai signalą į apsaugos pultą. Nuvykus į įvykio vietą ir patikrinus gautą informaciją, Bendrajam pagalbos centrui teigta, kad dega apie 1 tūkst. kv. metrų pastatas V.Putvinskio gatvėje. Jame kažkas sproginėja. Žmonių viduje galimai nėra.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Į degantį keturių aukštų biurų pastatą buvo pasiųstos keturios autocisternos iš dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų ir aukščiausias jų turimas 42 metrų aukščio autokeltuvas.

Pirmasis ugniagesių gelbėtojų automobilis buvo įvykio vietoje už šešių minučių nuo pranešimo. Verslo centras rastas stipriai uždūmintas. O pirmajame jo aukšte esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje degė elektros laidai ir apšiltinimo medžiaga.

Netrukus konstatuota, kad elektros laidai laiptinės šachtoje dega per visus keturis aukštus. Plintanti ugnis lokalizuota per gerą pusvalandį. Išardyta apie 150 kv. metrų jos paliestos sienų ir lubų apdailos bei apšiltinimo medžiagos.

Gaisras užgesintas apie 5.10 val. Iki to laiko stipriai aprūko visos patalpos. Paskutinis ugniagesių gelbėtojų automobilis paliko šią gaisravietę tik po septynių ryto. Tačiau pasikeitus budėtojų pamainoms, vėl važiuota žiūrėti, ar gaisras neatsinaujino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūtas

Liūtas portretas
Įstatymai čia nepadės. Jei protelio nulis, tai ką ten tu tą durnelį įstatymais išmokysi...

pilietis

pilietis portretas
rukoriai mėto nuorukas visur miestas skesta nuorukuose, protingo įstatymo reikia, kad nuorukas kišenėse kauptu.

Kaimynas

Kaimynas portretas
Tyrejai bei draudejai pasidomekite kas uz sio gaisro stovi. Konkreciau reiktu pasidometi Arno Vankeviciaus persona bei jo bankrutuojanciomis imonemis. Paskutinius penkis metus privaciuose pokalbiuose buvo uzsiminta apie toki scenariju.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių