Quantcast

Nebylių gestais policininko reketuoti vairuotojai nusprendė netylėti: atsirado daugiau jo aukų

Aiškėja, kad prieš mėnesį nuo tarnybos nušalintas Kauno kelių policijos pareigūnas, įtariamas reketavęs vairuotojus, naudodamas kurčnebylių gestus, buvo nusitaikęs į vilkikus, važiuojančius pro Kauną. Nustatytas dar vienas nukentėjusysis – šį kartą Rusijos pilietis, davęs jam panašiomis aplinkybėmis panašaus dydžio kyšį.

Kaip jau rašyta, apie pirmąjį atvejį sužinota po vairuotojo iš Vilniaus skambučio vieną sausio pabaigos popietę į darbinį Policijos departamento Korupcijos prevencijos ir analizės skyriaus pareigūnės telefoną. Tačiau intrigos, kad ji kažkaip susijusi su pažeidėju, nėra. Šis telefonas skelbiamas viešoje erdvėje, nurodant, kad juo galima pranešti apie korupcijos policijoje atvejus.

Pareigūnei buvo pranešta, kad maždaug prieš dešimt minučių – vos išvažiavus iš Kauno Marijampolės link skambinančiojo vairuojamą „Mercedes-Benz“ sustabdė uniformuotas policininkas. Ir šiam jis davęs už padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą pareigūno išprovokuotą 50 eurų kyšį.

Asociatyvi V. Balkūno/BNS nuotr.

Maždaug už savaitės po šio įvykio Policijos departamento Imuniteto valdyba bei Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) išplatino apie jį pranešimą. Jame teigta, kad vienam Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vyriausiajam patruliui, turinčiam beveik 20-ies metų darbo stažą, pareikšti įtarimai galimai priėmus kyšį. Ir jis, teismo sprendimu, laikinai nušalintas nuo tarnybos, skiriant kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Portalo kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad įtariamasis – 1982 m. gimęs D.Č. Teismas nušalino jį nuo tarnybos trims mėnesiams. Ir kol kas D.Č. laikosi ankstesnių savo pirmtakų, įtariamų panašiais dalykais, taktikos – atsisakė duoti parodymus.

Tačiau apie įtariamojo darbo metodus ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams pasakojo D.Č. kyšį davęs minėtas vairuotojas. Tokiais atvejais kyšį davęs asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės yra atleidžiamas.

Pirminiais duomenimis, viskas buvo taip: šis vairuotojas buvo sustabdytas D.Č, pagal darbo grafiką, tą sausio pabaigos popietę – apie 15 val. dirbusio kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai poste, už tai, kad, vairuodamas vilkiką, naudojosi mobiliuoju telefonu.

Tada ir prasidėjo pats įdomumas: sustabdęs pažeidėją, D.Č. jam piršto, pridėto prie lūpų, gestu nurodė nekalbėti. O po to parodė į prie uniformos prikabintą vaizdo kamerą. Kas čia vyksta, paaiškėjo, nebyliui policininkui ant lapelio užrašius „60-90“. Turėta galvoje bauda, numatyta už naudojimąsi mobiliuoju telefonu vairuojant. O paskutinė nebyli komanda buvo susijusi su žeme, ant kurios pažeidėjas turėjo numesti kyšį.

Jau minėtas Rusijos pilietis, važiavęs tuo pačiu keliu tą pačią dieną, Kauno teisėsaugininkams papasakojo lygiai tokią pačią istoriją. Tik teigė išsipirkęs už naudojimąsi mobiliuoju telefonu vairuojant mažesniu nei 50 eurų kyšiu.

Jis apie tai papasakojo, kai teisėsaugininkai, nustatę jį savomis priemonėmis, išsikvietė apklausai.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad, kaip ir tikėtasi, prie D.Č. uniformos prisegta vaizdo kamera, kurią, bendraujant su įtariamais pažeidėjais, draudžiama išjungti, tuo metu neveikė. Paprastai tokiais atvejais teisinamasi įvairiai: sugedo, pasibaigė elementai, kažką netyčia nuspaudžiau.

Asociatyvi J. Kalinsko/BNS nuotr.

Beveik neabejojama, kad nukentėjusiųjų nuo D.Č. panašiomis aplinkybėmis buvo ir daugiau.

Pagal pareikštą įtarimą jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Šią bylą planuojama perduoti teismui dar šį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija  portretas
Nu ir kas cia naujo :)

Matyt,

Matyt, portretas
kažkokia žaislinė ta policininko kamera, jei panorėjęs gali ją išjungt.

Vilkiku vairuotojus

Vilkiku vairuotojus portretas
reketuoja kas netingi. Nelabai skusis,nes bijo netekti pragyvenimo saltinio,o tranzitiniai - dar ir nezino,kur Lietuvoje skustis ir kam. Pavyzdziui,garsioji LTSA,stabdo ir tikrina tik tranzita. Todel vietiniai vezejai iki siol vazineja su magnetais ir tachografu atjungejais,nulauztais greicio ribotuvais ir pirktomis TA visiskiems lauzams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių