Quantcast

Neblaivaus vairavusio buvusio teisėjo A. Daugėlos byla perduota teismui

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl neblaivaus vairavusio tuometinio Aukščiausiojo Teismo teisėjo Arvydo Daugėlos.

Jo byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui, penktadienį pranešė prokuratūra.

Policija anksčiau pranešė, kad A. Daugėla neblaivus prie vairo policijai įkliuvo Kauno rajone, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, birželio 1 dieną. Jam nustatytas 1,82 promilės girtumas.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad policijos ekipažas nurodytą automobilį sustabdė, kai į Bendrąjį pagalbos centrą kreipėsi eismo dalyviai, nurodydami, kad stebi įtartinai manevruojančią transporto priemonę.

Susipažinęs su įtariamojo, liudytojų apklausų duomenimis, gautomis specialistų išvadomis bei kitais tyrimui reikšmingais duomenimis, Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Edvinas Alosevičius surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė baudžiamąją bylą nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Bausmė už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, kuriam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, yra bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Prezidento patarėjos Jūratės Šovienės teigimu, sėsdamas neblaivus prie vairo teisėjas pakenkė teismų autoritetui, pakirto visuomenės pasitikėjimą teismais.

Seimas A. Daugėlą atleido iš teisėjo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smurfas

Smurfas portretas
Daugėla juk sakė, kad negėrė

Na žinote ,

Na žinote , portretas
jeigu žudikė užmušusi perėjoje 16-tį jaunuolį Juozapičiaus pr.gavo tik lygtinę ir juokinga piniginė baudą moralinei žalai atlyginti ,tai kyla klausimas ,už ką teisiamas šitas žmogus ,jis juk avarijos nesukėlė ? Girtas vairavo ...,tai ir atimkite teises ,duokite bauda ,bet negadinkite žmogui sveikatos tampydami po teismus .Juokingas Lietuvos teisingumas ,manau norintis tik ant garbingų žmonių" pasipiarinti" ,o ant žudikių su gerais draugais -nuolaidžiaujantis .Gėda ,nes Dėl Daugėlos ,daug triukšmo ,o tokių įvykių pilna kiekvieną dieną ,tik ne su Daugėlomis .

Bile Koks

Bile Koks portretas
Margarita nelaidavo,,,, Briukselyje geresnį rado... Liūdnukas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių