Quantcast

Naujos aistros dėl Asilo sulaikymo: kontratakuoja ir advokatas, ir prokuroras

Nors psichiatrai iki šiol neleido apklausti jų globoje tebeesančios Mindaugo Mažeikos, pravarde Asilas, sugyventinės, išvaduotos iš nusikalstamų jo gniaužtų praėjusią savaitę, įtariamojo jos sveikatos sutrikdymu kankinant advokatas vėl rengiasi apskųsti savo globotinio suėmimą.

Gresia finansinis nukraujavimas

Tačiau nesnausti linkę ir prokurorai. Pastarieji, savo ruožtu, prašo teismo panaikinti M.Mažeikos mamos sumokėtą 20 tūkst. eurų užstatą, kuriuo 2016-ųjų lapkritį Apeliacinis teismas pakeitė jo suėmimą su agurkiniais sieto Igorio Laškevičiaus nužudymo byloje.

Ją nagrinėjančio Kauno apygardos teismo teisėjo Gyčio Večersko prašoma konfiskuoti minėtą užstatą valstybės naudai.

Šis prokuroro Mariaus Venskūno, palaikančio kaltinimą I.Laškevičiaus nužudymo byloje, prašymas grindžiamas tuo, kad M.Mažeika pažeidė minėtą kardomąją priemonę, nes sulaikant jį lapkričio 29-ąją per vieno Žemaičių gatvės buto šturmą paaiškėjo, kad ten jis negalėjo būti.

Apeliacinio teismo, paleidusio šią vasarą M.Mažeiką minėtoje byloje jau trečią kartą iš suėmimo, sprendimu, jis privalėjo dėvėti apykoję, kurios pagalba turėjo būti intensyviai stebimas. Ir privalėjo būti naktimis namuose visai kitu adresu – savo tėvų namuose Sargėnuose.

Lig šiol tūnojo šešėlyje

Po sulaikymo M.Mažeika teisinosi, kad atsikraustė į minėtą butą Žemaičių gatvėje vos prieš dieną. Esą tik išvakarėse jį išsinuomojo sugyventinė. Ir tądien, kai buvo sulaikytas, jis neva jau ketino kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, vykdžiusį intensyvią jo priežiūrą, kad būtų leista pakeisti gyvenamąją vietą.

Patikslintais duomenimis, 43-ejų M.Mažeika buvo pažįstamas su iš Jonavos rajono kilusia keturiolika metų jaunesne nukentėjusiąja, anksčiau dirbusia pardavėja didžiuose Kauno prekybos centruose, ne vienerius metus. Tačiau ankstesnėse jo bylose ši pastaruoju metu niekur nedirbusi moteris nefigūravo – nei kaip galima liudytoja, nei kaip automobilio, prie kurio vairo buvo nutvertas teisės vairuoti neturintis, o kartkartėmis – ir neblaivus, M.Mažeika, savininkė.

Kaip jau rašyta, kiekvienu atveju jis vairuodavo vis kitą esą savo pažįstamų automobilį.

Išdavė telefonas?

Anot portalo šaltinių, M.Mažeikos sulaikymo išvakarėse jo sugyventinės išnuomotame bute taip pat buvo daugiau žmonių. Ir vartotas alkoholis.

M.Mažeika įtariamas lapkričio 29-osios paryčiais, būdamas neblaivus, žiauriai besielgdamas su sugyventine, ją sužalojęs. Ir ši egzekucija užsitęsė. Kol galiausiai nukentėjusioji nusiuntė telefonu savo motinai nuotrauką, kaip ji atrodo.

Motinai kreipųsis į policiją, pirmiausiai nukentėjusiosios ieškota M.Mažeikos tėvų namuose Sargėnuose, Žiburių gatvėje. O po to – jau ir minėtame Žemaičių gatvės bute.

Kaip jau rašyta, iš pradžių jo durų niekas neatidarė. Tačiau, pareigūnams surinkus M.Mažeikos mobiliojo telefono numerį, šis skambėjo buto viduje.

Laukiama specialistų išvadų

Nusprendus šį butą šturmuoti, pagaliau greitosios medikų rankose atsidūrė ir M.Mažeikos sugyventinė. Labiausiai į akis krito akivaizdaus smurto žymės jos veide.

Po kai kurių nukentėjusiosios tądien pasakytų frazių ji perduota psichiatrams, kurių globoje yra iki šiol. Pastarieji dėl sunkios psichologinės būklės apklausti teisėsaugininkams šios savo pacientės, portalo duomenimis, dar neleido.

Ikiteisminį tyrimą dėl kol kas tik nesunkaus jos sveikatos sutrikdymo, tačiau itin žiauriai, atliekantys teisėsaugininkai taip pat dar nėra gavę ekspertų išvados, kokia galimai narkotinė medžiaga miltelių pavidale aptikta minėtame Žemaičių gatvės bute po M.Mažeikos sulaikymo. Dar nėra ir specialistų, kuriems tądien buvo nuvežtas sulaikytasis, atsakymo, ar jis vartojo narkotines medžiagas ir kokias. Toks tyrimas turėtų būti atliktas ir nukentėjusiajai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kaip tauta turi zinot .

o kaip tauta turi zinot . portretas
kodel toks zmogus buvo dar laisvei.aisku informatorius is ar ligonis .vat tautai rupi kas.

ALGIS

ALGIS portretas
Žurnaliūgos daugiau apie nieką nesugeba parašyt , ti apie kažkokius asilus , keli straipsniai vienos dienos laikraštyje , matyt jų mentaliteto draugas

Cirkas

Cirkas portretas
Asilu pasirodymas tesiasi.Ner ka daugiau komentuot.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių