Quantcast

Nauji karantine gyvenančių kauniečių iššūkiai policijai

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 400 pranešimų apie karantino sąlygų pažeidimą jau užregistravusi Kauno policija pastaruoju metu fiksuoja naujas tendencijas. Skambinančiųjų nerimas apie didesnėmis grupėmis besibūriuojančius ar sportuojančius žmones šiuo metu nurungė baiminimąsi dėl to, kad iš užsienio grįžę kaimynai ar pažįstami nesilaiko taip, kaip priklauso, saviizoliacijos reikalavimų.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Vaitkevičienės, pirmąją karantino savaitę sulaukta 321 tokio pranešimo ar informacijos, kad ne visi laikosi reikalavimų dėl šiuo metu draudžiamos veiklos. Daugiausiai – iš Kauno. Ir skambinusieji buvo tiek įsiaudrinę, kad jiems kliūdavo ir tai, jog kaimynas kieme skaldo malkas.

Per pirmąsias dvi šios savaitės dienas užregistruota jau 90 pranešimų apie karantino sąlygų nesilaikymą. Tik dabar jau dominuoja informacija apie besibūriuojančius žmones. O tarp pranešimų apie draudžiamų veiklų karantino sąlygomis nepaisymą – informacija apie prekybą gėlėmis. Ypač Kaune.

Tačiau, iki trečiadienio ryto Kauno apskrities policija dėl karantino sąlygų pažeidimo dar nebuvo pradėjusi nė vieno ikiteisminio tyrimo. Nebuvo surašyta ir nė vieno administracinio nusižengimo protokolo.

Anot O.Vaitkevičienės, kol kas policija galėtų juos surašyti tik dėl teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymo, t.y., jeigu pažeidimas būtų tęsiamas ir po įspėjimo. Nes iki šiol administracinių nusižengimų protokolus už galimus karantino sąlygų pažeidimus galėjo surašyti tik Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai.

Pasak O.Vaitkevičienės, pusantros karantino savaitės – taip pat dar per trumpas laikas konstatuoti mažėja ar daugėja registruojamų nusikaltimų. Nors pastebima, kad jų – šiek tiek mažiau. Apie 10-20 per savaitę.

Labiausiai pastebimas sumažėjęs ikiteisminių tyrimų dėl vagysčių skaičius. Nors kita suvestinių eilutė, kurią taip pat galėtų įtakoti tai, kad dauguma gyventojų dienas leidžia namuose, t.y. pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje – taip pat beveik nepakitusi. Kaip ir sukčiavimas elektroninėje erdvėje, kurio didėjimo taip pat baiminamasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xksmenas

Xksmenas portretas
O nuotraukoje tai Bilotaitė,jau kad griebs pažeidėjus,bus jums karantinas per abu galus.

tikrai

tikrai portretas
kiek siais laikais stukaciu priviso

F

F portretas
Musu policija panaši i baltarusiu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių