Quantcast

Naktį miške praleidęs grybautojas – surastas: policija ragina būti atidžiais

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 9 dieną, 22.24 val. buvo gautas pranešimas, kad Jonavos gyventojas apie 16.30 val. išvyko grybauti į Jonavos rajone esančią Dumsių seniūniją ir negrįžo. Nesugrįžtančio 67 metų vyro automobilį artimieji rado Jonavos rajone, Šveicarijos seniūnijoje, netoli poilsiavietės „Ešalotas“, patys apžiūrėjo aplinkines miškingas vietoves ir neradę jo kreipėsi pagalbos į pareigūnus.

Gavę pranešimą apie miškuose pasiklydusį gyventoją, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai ėmėsi būtiniausių paieškos veiksmų.

Protarpiais suveikiant mobiliajam ryšiui, bandyta nustatyti koordinates, apytikslę vyro buvimo vietą. Tamsoje vykdyta paieška automobiliu, naudojant garsinius ir šviesos signalus. Ieškota ir termovizoriaus, gebančio vizualizuoti infraraudonosios spinduliuotės intensyvumo pasiskirstymą paviršiuje ir matyti temperatūros pasiskirstymą, pagalba.

Galiausiai šįryt apie 8 val. vyras, gyvas ir sveikas, surastas miške, esančiame netoli Būdų kaimo, Užusalių seniūnijoje.

 

 

Kad grybavimas ir uogavimas iš pramogos netaptų nelaimingu atsitikimu, pareigūnai primena miško lankytojams rinktis kuo geriau pažįstamą vietovę. „Gana dažnai pasiklysta vyresnio amžiaus žmonės. Jie kartais neįvertina savo jėgų, nueina per toli į mišką, panaši aplinka suklaidina ir rasti išėjimą tampa dar sunkiau, ypač jei sutemsta“, – teigia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkė Virginija Bagdzevičienė.

Rūpindamiesi gyventojų saugumu bei sveikata, Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti primena pasiimti su savimi mobiliojo ryšio telefoną, pasitikrinti, ar jis įkrautas. Taip pat gyventojai raginami nepamiršti dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvykstate grybauti ne vieni. Jei tai daryti žadate vieni, pareigūnai ragina nepamiršti apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvykstate, informuoti artimuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pakeliui užsuko pas pažįstamą našliukę....ir užsibuvo iki ryto.

Anonimas

Anonimas portretas
kazkur buvo uzklydes, bijojo namo pas zmona gryzti, tai sugalvojo toki sposa.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių