Quantcast

Muitinės kriminalistai sulaikė 2,5 kg narkotikų ir du jų platintojus

  • Teksto dydis:

Sekdami pašto siuntos su kristalais pėdsakais, muitinės kriminalistai sulaikė 2,5 kg narkotikų ir jų platinimu įtariamus asmenis.

Anot muitinės pranešimo, kovo 10 dieną Kauno oro uosto poste muitinės pareigūnai patikrino pašto siuntą iš Nyderlandų. Pakete aptiktas plastikinis maišelis su 1,485 kg baltos spalvos kristalais.

Įtarus, kad tai gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos, kristalai perduoti muitinės laboratorijai. Ši netrukus nustatė, jog maišelyje išties buvo psichotropinė medžiaga, priskiriama katinonų darinių grupei, tai yra vadinamoji naujoji psichoaktyvi medžiaga.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Atliekant šį tyrimą balandžio pabaigoje atliktos kratos Vilniaus rajono gyvenvietėje bei viename sostinės butų.

Sulaikyti du Lietuvos piliečiai, vieno jų namuose aptiktas nedidelis kiekis (0,2 g) kanapių, kito – 1 kg tokios pat kristalų formos medžiagos. Ten pat rastos elektroninės svarstyklės, fasavimo maišeliai ir kiti tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai.

Muitinės laboratorija šiomis dienomis patvirtino, kad ir šie sulaikyti kristalai yra narkotikai.

Sulaikytieji jaunuoliai teigė kvaišalus įsigiję vadinamajame „darknete“ – anoniminiame interneto tinkle, o atsiskaitę bitkoinais.

Pareigūnai įtaria, kad narkotikai galėjo būti platinami tiek Vilniaus rajone, tiek sostinėje.

Anot muitinės kriminalistų, sulaikyto kiekio „kristalų“ būtų pakakę maždaug 3 tūkst. dozių, o juodojoje rinkoje toks kiekis vertas beveik 100 tūkst. eurų.

Po apklausos abu sulaikytieji paleisti, jiems skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, registraciją policijos įstaigoje ir piniginį užstatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonim

Anonim portretas
Ne ukraincam dronus reikejo pirkti o sau,skraidytu dronai mieste viska matytu

Oi

Oi portretas
Pasitaisysinu. Ne Fatalijus Morganas, o Danielius Morganas, iš gyvuliųų ūkio.

Fatalijus Morganas

Fatalijus Morganas portretas
Ramiai, musiu teismas juos paleis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių