Quantcast

Motinos dienos akibrokštas – išniekintas kunigo kapas

  • Teksto dydis:

Sekmadienio ryte Kaišiadorių rajono Rumšiškių miestelio kapinėse aptiktas išniekintas prieš 83-ejus metus Nemune nuskendusio Rumšiškių vikaro Antano Rupšio kapas. Kunigo, kuris žuvo, būdamas 29-erių, palaikai čia buvo perlaidoti iš Kauno marių dugne, atidarant Kauno hidroelektrinę, likusių kapinių.

Akibrokštą, sukrėtusį Rumšiškių bendruomenę, apie devintą ryto atsitiktinai aptiko prie kapinių gėles pardavinėjanti vietinė gyventoja. Pajutusi nuo kapinėse esančios Šv.Onos koplyčios sklindantį aitrų kvapą, ji netrukus konstatavo, kad išniekintas greta koplyčios esantis kunigo kapas. Jo trinkelės buvo sulietos minėtą kvapą skleidžiančiu rudu skysčiu. Įtariama – kad fekalijomis. Šios balos viduryje stovėjo guminių batų pora. Šalia buvo ir plastikinis kibiras, iš kurio buvo išverstas minėtas turinys. Kibiro dugne tebuvo likusi suplėšyta Šv. Marijos nuotrauka.

Sukrėsta moteris puolė skambinti dabartiniam Rumšiškių klebonui bei vietinės seniūnijos vadovams. Šie pranešė apie įvykį policijai.

„Esame sukrėsti. Nežinome, kas tai galėjo padaryti – vietiniai ar atvykėliai. Nieko neįtariame“, - pirmadienį portalui teigė Rumšiškių Šv.arkangelo Mykolo parapijos klebonas Kazys Gražulis.

„Išpuolis įvykdytas naktį į sekmadienį arba paryčiais, kai kapinėse nebūna jų prižiūrėtojo. Ir, greičiausiai, jis nukreiptas prieš religiją, nes išniekintas kunigo kapas. Viliamės, kad policija, kuri tikrai labai į tai sureagavo, viską išaiškins, nes miesteliui labai dėl to nesmagu. Jame nuotaikos liūdnos – žmonės nori ramybės, o čia, anot vyresnių, nežinia, kas darosi. Anksčiau nei miestelyje, nei šiose kapinėse nieko panašaus nėra buvę“, - antrino klebonui ir Rumšiškių seniūnės pavaduotoja Jolita Petkevičienė.

„Šeštadienį kapinėse buvo pilna žmonių. Vakare tikrai šis kapas dar buvo neišniekintas. Gal tai kokios sektos darbas, nes koks gali būti kerštas kunigui, žuvusiam prieš tiek metų?“ - dalijosi ne tik savo, bet ir miestelio gyventojų nuotaikomis bei versijomis ir Rumšiškių kapinių prižiūrėtojas Jonas Baranauskas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kapo išniekinimo. „Įtariamieji dar nenustatyti, tačiau intensyviai ieškomi“, - pirmadienio vidurdienį teigė šį tyrimą atliekantys Kaišiadorių rajono policininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tau ...

Tau ... portretas
koks benkartukas? Išsitrynk galvą!!! Nuskendo prieš 83m.,tai tam benkartukui turi būt ne mažiau metų nei 83. Kokių komentatorių pusglušių yra!!! Aukštoji matematika iki 100 nesuskaičiuoja. Atsiprašau- ne matematika,bet aritmetika. Silpnaprotis su priš...iktu kibiru ir čebatais į kapines eina. Ir dar šv.Marijos paveikslą pasimerkia tame kibire. Net pėdas palieka.

Anonimas

Anonimas portretas
argi policija ieškos kaltininko?Kai Kaune vieniems gyventojams prie durų buvo išpiltos fekalijos,policija neužsiėmė jokiais tyrimais.Atsieit tai ne jų reikalas,o jei netinka,tai kreipkis i prokurorą,ir būtent į tą ,kurį nurodo jie patys.O kaltininkas buvo kaip tik turintis gimines Rumšiškėse.

...

... portretas
Benkartukas tėvelį aplankė, už Mamą atkeršijo?..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių