Quantcast

Mįslingos mirtys už grotų: per kelias dienas – net dvi

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namai praneša apie mirusius du nuteistuosius, kuriems pasijutus blogai, dar bandyta juos gaivinti. Tačiau visos pastangos buvo bergždžios.

Gruodžio 16-osios vakare, 19.05 val., vienas Antrojo sektoriaus nuteistasis pranešė, kad kitam nuteistajam iš to paties būrio pasidarė bloga. Jam skubiai reikalinga medicinos pagalba.

Teigiama, kad šis 59-erių metų kalinys ne tik nedelsiant buvo nugabentas į Sveikatos priežiūros skyrių, bet jam iškviesta ir greitoji medicinos pagalba. O iki šios atvykimo buvo atliekamas dirbtinis kvėpavimas, kurį tęsė atvykę greitosios medikai. Tačiau 19.46 val. konstatuota mirtis.

Velionis 2011-ųjų vasarą Vilniaus apygardos teismo buvo nuteistas už nužudymą keturiolikos metų laisvės atėmimo bausme.

Dėl šio įvykio Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Įstaigoje dirba krizių įveikos komanda, teikiama psichologinė pagalba nuteistiesiems.

Įstaigos administracija reiškia užuojautą mirusiojo artimiesiems.

Už pustrečios paros – gruodžio 19-osios paryčiais, 6.20 val., blogai pasijuto ir vienoje Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos kameroje laikytas 47-erių nuteistasis. Teigiama, kad nedelsiant pradėtas ir šio ką tik sunkiai kvėpavusio nuteistojo gaivinimas. Ir taip pat jam iškviesta greitoji medicinos pagalba. Tačiau nepavyko išgelbėti ir šio kalinio gyvybės. 06.51 val. konstatuota jo mirtis.

Velionis nuo praėjusio vasario atliko bausmę už vagystę bei svetimo turto sunaikinimą. Ji turėjo baigtis 2022-ųjų gegužę.

Ir dėl šio įvykio Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. O įstaigos administracija reiškia užuojautą mirusiojo artimiesiems.

Pasak Kalėjimų departamento atstovės Ingos Mauricienės, šių nuteistųjų, kurie, pirminiais duomenimis, turėjo ligų, mirtys su COVID-19 nesiejamos.

Kalėjimų departamento duomenimis, praėjusios darbo savaitės pabaigoje šalies įkalinimo įstaigose koronavirusu sirgo 232 nuteistieji. 212, kuriems taip pat buvo nustatytas COVID-19, jau buvo pasveikę. 537 buvo saviizoliacijoje. Mirė vienas kitų ligų turėjęs nuteistasis, kuriam COVID-19 nustatyta jau po mirties.

Šiuo metu serga ir 176 šalies įkalinimo įstaigų pareigūnai ir darbuotojai. Dar 62 jų kolegos – saviizoliacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas,

Pilietiškas, portretas
Nesuprantu kaip ten tame kalėjime: narkotikai, telefonai ir t.t. Kada bus įvesta kalėjmuose tvarka? Kaliniai geriau gyvena už kai kuriuos normalius žmones laisvėje esančiuosius. Kur vaizdo kameros, kad jos viską fiksuotų ir būtų aišku: ar narkotikų perdozavo, ar nuo smurto mirė ir t.t.

chm

chm portretas
butu video kameros,maziau butu neaiskumu..,bet ju nenori ne tik nuteistieji,bet ir priziuretojai..

Bile Koks

Bile Koks portretas
Mažoka. galėtų kasdien po 12, vis pigiau likusius išlaikyti,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių