Quantcast

Mįslingos mirtys Aleksote nuo pilstuko: prašymas suimti įtariamąją tenkintas tik iš dalies

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas leido suimti 63-ejų metų Aleksoto gyventoją Violetą D., kurią teisėsaugininkai įtaria susijus su mažiausiai šešių kvartalo kaimynų mirtimi nuo neaiškios kilmės pilstuko, trims savaitėms. Nors šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė prašė leisti laikyti įtariamąją neatsargiu gyvybės atėmimu už grotų dar mėnesį.

Kaip jau rašyta, atvežta šiandien į teismą Violeta D. pateikė žiniasklaidai savo versiją. Nors su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais ji bendrauti nebuvo linkusi.

Pirmiausiai, sunkiai išlipusi iš tarnybinio policijos transporto ir dar sunkiau kopdama laiptais į teismo pastatą, įtariamoji paneigė esą prekiavusi antifrizo skiediniu. Violeta D. tikino, kad tai buvo spiritas, kurio kelis bambalius ji rado sandėliuke.

Tačiau, portalo kauno.diena.lt duomenimis, pirmadienio vakare jos bute viename Antanavos gatvės, esančios Aleksoto turgaus prieigose, daugiaaukštyje, buvo rasta ne viena 5 litrų talpa su neaiškios kilmės skysčiu. Pirminiais duomenimis, – keturios. Belieka įsivaizduoti, kiek žmonių gyvybių spėta išgelbėti.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Šis iškalbingas radinys perduotas cheminei ekspertizei. Violetai D. yra pareikštas įtarimas laikius tai savo namų sandėliuke nuo rugpjūčio 1-osios iki tol, kol į duris pabeldė policija, t.y. iki rugpjūčio 9-osios vakaro.

Ši pensininkė iš Aleksoto tapo įtariamąja, Kauno policijai gavus iš Klinikų informacijos apie šioje gydymo įstaigoje mirusį, kaip įtariama, pavojingu alkoholio surogatu apsinuodijusį vyrą. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, jis buvo atvežtas į Klinikas ištiktas komos vėlų rugpjūčio 6-osios vakarą – beveik prieš pat vidurnaktį. Ir rugpjūčio 7-ąją apie 3 val. nakties mirė, sustojus širdžiai.

Be to, medikai teigė atkreipę dėmesį, kad pas juos iš Aleksoto pradėti vežti pacientai su panašiais apsinuodijimo simptomais. Oficialiai patvirtinta, kad nuo intoksikacijos nepatikslintos kilmės alkoholiu mirė dar du žmonės. Taip teigiama jų bei mirusiojo rugpjūčio 7-ąją mirties liudijimuose. Tačiau policija atlieka dar tris ikiteisminius tyrimus dėl panašių mirties aplinkybių, kuriuose teismo medicinos ekspertų atsakymo dar nėra.

Dėl dar vieno sunkios būklės asmens su panašiais apsinuodijimo simptomais gyvybės medikai dar kovoja.

Dalis mirusiųjų rasti nebegyvi namuose. Keturi iš, kaip įtariama, kritusių nuo šio mirtino pilstuko buvo vyrai. Likusios dvi – moterys. Visų jų amžius – nuo 50 iki 60 metų. Ir visi jie buvo kvartalo kaimynai – gyveno vienas nuo kito apie 2 km spinduliu.

Pirminiais duomenimis, įtariamoji, kurios klientais buvo šie asmenys, prekiavo ne naminuke, o vadinamuoju „pilstuku“, t.y. kažkokia skiesta chemine medžiaga.

Kauno teisėsaugininkai tikina, kad intensyviai ieško pirminio šios medžiagos platinimo šaltinio. Ir neatmeta, kad vadinamųjų „taškų“, kuriuose ja prekiauta, galėjo būti ir daugiau. Dėl minėtų priežasčių šioje byloje gali būti ir daugiau įtariamųjų.

Neatmetama, kad ir mirusiųjų skaičius gali būti didesnis. Kvartalo, kuriame veikė jau minėtas mirtinu pilstuku prekiavęs „taškas“, gyventojai su juo linkę sieti devynias mirtis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Teisėsaugininkai patvirtino, kad įtariamoji užsiėmė šia neteisėta veika ne vienerius metus. Tai byloja ir jos du teistumai už neteisėtą prekybą naminiais alkoholiniais gėrimais bei etilo alkoholio skiediniais. Violeta D. buvo už tai bausta 2010 ir 2013 m. Tiesa, tik piniginėmis baudomis.

Už neatsargų dviejų ar daugiau žmonių gyvybės atėmimą jau gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Į Kauno apylinkės teismą, kurio prašymą ją suimti, įtariamoji buvo atvežta be antrankių. Panašu, kad atsižvelgiant į jos amžių ir sveikatos būklę. Vizualiai ji atrodo neadekvačiai arba dar neišsiblaiviusi nuo daugiadienių išgertuvių.

Stojus prieš teismą, Violeta D. skundėsi sveikatos problemomis, prašydama dėl to jos nesuimti. Be to, ji nepripažino pareikšto įtarimo ir tikino, kad neprekiauja tuo, ką kratą jos bute atlikę pareigūnai aptiko sandėliuke, jau porą mėnesių. Įtariamoji teigė, kad rastas spiritas ten stovi jau seniai ir yra nenuodingas.

Prokurorės prašymą suimti įtariamąją vienam mėnesiui nagrinėjusi teisėja Vilma Tamošaitienė pripažino, kad šioje tyrimo stadijoje Violeta D., jeigu būtų paleista į laisvę, gali naikinti nusikaltimo pėdsakus bei daryti įtaką liudytojams ir perspėti galimus bendrininkus, kurie dar nenustatyti. Tačiau tenkino prokurorės prašymą tik iš dalies. O šį jos sprendimą suimtoji dar gali apskųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Aš palaidojau broly tikiuosi neisit y taškus, prašau, nusipirkti kartais kažko parduotuveje

TO bobule

TO bobule portretas
stukačius

Vytas veiveriu 29 b

Vytas  veiveriu 29 b   portretas
As pykstu del savo vyro. Jis ir eina ten... Yra ne tik pilstuku ir cig... Vyras turi gera drauga. Jis mire. Man labai gaila.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių