Quantcast

Melagių sekmadienis Kaune: spekuliuota net iš gaisro sklindančiais vaikų pagalbos šauksmais

  • Teksto dydis:

Sekmadienį budėjusi Kauno ugniagesių gelbėtojų pamaina sulaukė net trijų melagingų iškvietimų. Vienas iš jų skambėjo ypač grėsmingai. Manoma, kad siautėjo nuo mėnulio fazių priklausomi asmenys.

18.42 val. buvo pranešta, kad atvira liepsna dega butas Palemone – Marių gatvės devyniaaukštyje. Viduje yra žmonių, kurie negali išeiti. Girdisi vaikų šauksmai.

Į įvykio vietą buvo pasiųstos ugniagesių gelbėtojų pajėgos iš dviejų Kauno komandų – trys autocisternos ir keltuvas.

Atvykus nebuvo jokių išorinių gaisro požymių. Nepasitiko ugniagesių gelbėtojų ir skambinusysis, nors žadėjo tai padaryti. O, bandant jam perskambinti, telefonas buvo išjungtas.

Nerastas šiame daugiabutyje ir pranešime nurodytą numerį turintis butas. Todėl dėl viso pikto patikrinti visi. Ir konstatuota, kad pranešimas melagingas.

21.18 val. vėl buvo pranešta apie gaisrą šiame daugiabutyje. Šį kartą jau nenurodant buto. Tačiau jau skambinta iš kito mobiliojo telefono numerio. O skambinusysis prisistatė jau kita pavarde nei prieš kelias valandas. Tačiau ir vėl jokių gaisro požymių nerasta.

Bergždžiai gaišo laiką, skubėdami į Marių gatvę, Kauno ugniagesiai gelbėtojai ir šeštadienio vakare. Tik tada buvo pranešta, kad iš kito šios Palemono gatvės daugiaaukščio buto sklinda dūmai. Jokių gaisro požymių nerasta ir tada, o su apie jį pranešusiuoju taip pat susisiekti nepavyko, nes jis buvo išjungęs telefoną. Ir tada skambinta tuo pačiu telefonu, kaip ir pranešant apie gaisre esančius vaikus. Tik buvo prisistatyta jau kita pavarde.

O tą sekmadienio vakarą, kai Kauno ugniagesiai gelbėtojai bergždžiai važinėjo į Palemoną pagal melagingus iškvietimus, prabudo dar vienas panašus ugnikalnis, veikiantis nuo 2019-ųjų pavasario Šilainiuose – Šarkuvos gatvėje. 21.20 val. buvo pranešta, kad reikia pagalbos patekti į vieną jos devyniaaukščio butą. Skambinusysis teigė, kad negali patekti į savo namus. Juose – mama, kuri neseniai skundėsi, kad streikuoja širdis. O jis neturi buto raktų. Šis – nors ir pirmame aukšte, bet jo balkonas – su grotomis. O buto durys – šarvuotos.

Pagalbos prašęs asmuo sakė, kad lauks ugniagesių gelbėtojų prie namo. Tačiau šių niekas nepasitiko. O jo nurodyto buto duris jiems atidariusi moteris teigė, kad neturi nei sūnaus, nei vyro. Bandant perskambinti kvietusiajam pagalbą, šis nebeatsiliepė.

Peržūrėjus Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestines, paaiškėjo, kad šiemet tai – jau ketvirtas nepagrįstas iškvietimas, nurodant šį Šarkuvos gatvės adresą. O šį mėnesį – jau antras. Visais atvejais teigta, kad galimai sutriko buto šeimininkės sveikata, dėl ko ji negali atidaryti durų.

Už Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą bei specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga, yra numatyta administracinė atsakomybė. Už Bendrojo pagalbos centro trukdymą – bauda nuo 90 iki 200 eurų. Už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos bei kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga – bauda nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Kauno policija pagal minėtą Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį šiemet yra pradėjusi 63 teisenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa portretas
priespilnis policija ir kitos strukturos turetu isiaiskinti ta asila juk ir isjungus tel galima matyt jo buvimo vieta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių