Quantcast

Magistralėje ‒ veiksmas kaip iš filmo: užblokavo kelią, sumušė ir apiplėšė

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vidurdienį magistralėje Klaipėda-Kaunas-Vilnius ties Kaunu aidėjo šūviai. Kaip įtariama, ne vieno liudininko akivaizdoje sumuštas ir apiplėštas pusamžis vilnietis. Pirminiais duomenimis, jo užpuolimas primena prieš trejus metus šalį sukrėtusią tragediją, kuomet į plėšikavusių žudikų spąstus pateko iš tėvų namų Plungėje pas sužadėtinį į Vilnių prabangiu automobiliu vykusi 26-erių metų Ieva Strazdauskaitė.

Kaip pranešė Policijos departamentas, šis išpuolis buvo įvykdytas ties Kauno rajone esančiais Babtais.

Ikiteisminį tyrimą dėl jo pradėjęs Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas patikslina, kad 199-200-ajame minėtos magistralės kilometre į automobilį „Jaguar“, vairuojamą 55-erių vyro, atsitrenkė baltos spalvos automobilis „Škoda“. O iš priekio jam kelią užblokavo automobilis „VW Passat“.

Iš šių automobilių išlipę keturi vyrai sumušė „Jaguar“ vairuotoją bei iššovė kelis kartus daiktu, panašiu į pistoletą. Tačiau, ne į nukentėjusįjį, bet šalia jo.

Nors vidurdienį vienas interneto portalas, esą remdamasis įvykio liudytojais bei savo šaltiniais teisėsaugoje, pranešė, kad „Jaguar“ vairuotojui grumtynių metu buvo peršauta galva ir kojos, Vilniaus teisėsaugininkai šią informaciją paneigė. Tačiau, jie patvirtino, kad yra ir šio pavojingo vidurdienio incidento liudytojų.  

Jis baigėsi nukentėjusiojo apiplėšimu. Per akistatą su plėšikais „Jaguar“ vairuotojas liko be mobiliojo ryšio telefono, auksinio laikrodžio, kuprinės su joje buvusiais daiktais, turėtų pinigų bei asmens dokumentų.

Patirtas nuostolis ‒ apie 17 260 eurų.

Ikiteisminį šio įvykio išpuolį pradėjo Vilniaus apskrities policija, nes nukentėjusysis maždaug už pustrečios valandos po jo kreipėsi pagalbos į vieną sostinės gydymo įstaigą. Ar šią jis pasiekė pats, ar buvo kažkieno į ją atvežtas, kol kas neaišku. Tačiau, beveik aišku, kodėl buvo toks jo pasirinkimas, ‒nukentėjusysis gyvena Vilniuje. 

Ar šis, sprendžiant iš vardo ir pavardės, lietuvis buvo žinomas sostinės teisėsaugininkams dar iki šio įvykio, kol kas taip pat atsakymo nėra. Vilniaus policija teigia sužinojusį apie tai, kas jam nutiko, iš medikų, į kuriuos jis kreipėsi. Šie tokiais atvejais privalo apie tai informuoti policiją. 

Medikams nukentėjusysis, kurį jie nusprendė stacionarizuoti, teigė, kad jį užpuolė nepažįstami asmenys. 

Sprendžiant iš jų automobilių, panašu, kad tai ‒ arba vadinamosios nusikalstamų gaujų „torpedos“, arba į viešosios tvarkos pažeidimus linkę galimai jau ne kartą teisti asmenys.

Šiandien baigiantis darbo dienai nuspręsta, kad šis tyrimas bus perduotas Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui ir Kauno apygardos prokuratūrai, nes viskas įvyko jų valdose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kis

Kis portretas
Va siuo atveju labai praverstu pistoletas.Laikas neskubant leisti daugiau naudotis saviginai ginkla/Tai butu labai didelis stabdys tokiems banditeliams.?

Ziniukas

Ziniukas portretas
Svarbu greit policija ,,sureagavo,, Bylą dabar dalinsis....nuotoliniu budu

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo kada gi Vilnius Kaunas autostrada tęsiasi iki Babtų
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių