Quantcast

Liudytojas M. Žalimas: N. Venckienė galėjo žinoti apie žudynes

  • Teksto dydis:

Valstybės saugomas liudytojas Mindaugas Žalimas teigia, kad Drąsiaus Kedžio sesuo, tuometinė Kauno apygardos teismo teisėja, dabartinė Seimo narė Neringa Venckienė galėjo kurstyti brolį įvykdyti žudynes 2009 metų rugsėjį Kaune.

Valstybės saugomas liudytojas Mindaugas Žalimas teigia, kad Drąsiaus Kedžio sesuo, tuometinė Kauno apygardos teismo teisėja, dabartinė Seimo narė Neringa Venckienė galėjo kurstyti brolį įvykdyti žudynes 2009 metų rugsėjį Kaune.

N.Venckienė tuo metu dirbo teisėja tame pačiame teisme, kaip ir nužudytas teisėjas Jonas Furmanavičius. Pasak liudytojo, N.Venckienė žadėjo pažiūrėti kolegos grafiką, kada jis ateis į darbą. J.Furmanavičius buvo nušautas Kauno senamiestyje, kai vyko į darbą.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį tęsė liudytojo apklausą kauniečių R.Ivanausko ir Eglės Barauskaitės bylą. Pora kaltinama kursčiusi padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką - D.Kedį raginę nužudyti teisėją Joną Furmanavičių, Violetą Naruševičienę, Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą.

Anksčiau valstybės saugomas liudytojas tvirtino, kad D.Kedys jam už pagalbą nužudant, anot jo, su pedofilija susijusius asmenis žadėjo sumokėti milijoną. Pinigus esą turėjo perduoti Raimundas Ivanauskas.

M.Žalimas teigė, kad milijonas žadėtas už šaudymą į L.Stankūnaitę, jos seserį V.Naruševičienę, J.Furmanavičių ir kitus. Andrių Ūsą ketinta paimti gyvą ir kankinti, kol jis pasakys, kas "tas pedofilas Aidas".

E.Barauskaitė ir R.Ivanauskas kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D.Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų. Anot prokuratūros, R.Ivanauskas ir E Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

M.Žalimas pasakojo, kad 2009 metais moterims pasakę esą vyksta pirkti batų, iš tikrųjų su D.Kedžiu ir R.Ivanausku nuvyko į Marijampolės apylinkes, kur atokioje vietoje, miške, šis išbandė pistoletą su duslintuvu ir neperšaunamas liemenes.

M.Žalimas sakė, kad iki žudynių du kartus lankėsi Policijos departamente kalbėjosi su pareigūnais, o po žudynių pirmąsias dienas buvo apklausiamas beveik kiekvieną dieną. Anot jo, po žudynių Policijos departamento pareigūnai jį įspėjo nevykti su R.Ivanausku už miesto, į atokias vietas.

"Buvote instruktuojamas, kaip elgtis su R.Ivanausku?" - klausė teisėjai.

Liudytojas į klausimą atsakė teigiamai.

M.Žalimas apklaustas liudytoju ir vadinamojoje policijos pareigūnų byloje, kurioje buvę aukšti Policijos departamento pareigūnai kaltinami tinkamai nereagavę į M.Žalimo perspėjimus apie planuojamas žmogžudystes. Tuo metu teisme apklaustas melo detektoriaus specialistas šį valstybės saugomą liudytoją yra viešai pavadinęs "patologiniu melagiu".

N.Venckienė pasitraukė iš teisėjos pareigų ir buvo išrinkta į Seimą. Sulaukusi teisėsaugos įtarimų, moteris išvyko iš Lietuvos ir yra ieškoma. Seimas ketina jai surengti apkaltą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
-------------Kada išaiškės kas siuntė Žalimą į policiją ,,sumest pėdas" prieš planuojamas žudynes, tada išaiškės tikrieji žudikai. O visi dabar kaltinami tėra tik aukos, nebent tikint, kad Kedys tikrai nužudė Ūsą ir Milinį. Tarp kitko, Žalimas gali paliudyt kas nutekino pažymą, kas susprogdino Bražuolės tiltą, kas padegė Reichstagą, kur pakastas Napaleono auksas.------------------------------------------ IR KUR YRA GINTARO KAMBARYS,IR KUR SUTAST SNIEGO ŽMOGŲ[JETĮ] .

REX

REX portretas
Kada išaiškės kas siuntė Žalimą į policiją ,,sumest pėdas" prieš planuojamas žudynes, tada išaiškės tikrieji žudikai. O visi dabar kaltinami tėra tik aukos, nebent tikint, kad Kedys tikrai nužudė Ūsą ir Milinį. Tarp kitko, Žalimas gali paliudyt kas nutekino pažymą, kas susprogdino Bražuolės tiltą, kas padegė Reichstagą, kur pakastas Napaleono auksas.

p

p portretas
Vienasjuokas is to triohalos, triohalina net neraudonuodamas, man aatrodo jo tevai is gedos turetu numirti kad toki issigimeli uzaugino, kad tas protunepasizymintis pedofilu klanui i subine belisdamas saugala pasidarys ir tevam gedauztrauks. Jei juo tiketi tai reikia butivisisku debilu,maziausia ka vien pagalvojus kad Kedziai milijonuose maudesi, o gyveno vaikai su tevais viename name, kur musu teisejai neaisku is ko tampa milijonieriais. O dar juk jau irode kadjis patologinis melagis. Jam greiciau atgal i zonai gaidyna, jau jo subine dega kaip issiilgusi ...
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių