Quantcast

Liūdnos žinios bandantiems išsisukti – pareigūnai stebės dar akyliau

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai praėjusią savaitę tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje užfiksuoti 3335 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Pasak Kauno policijos, 1952 vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 1061 – nuo 20 iki 30 km/val, 253 – nuo 30 iki 40 km/val, 51 – nuo 40 iki 50 km/val. Taip pat buvo užfiksuota dar aštuoniolika vairuotojų, viršijusių greitį daugiau nei 50 km/val.

Liepos 11 d. 18.19 val. kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, buvo užfiksuotas automobilis BMW, kuriuo vairuotojas nustatytą greitį viršijo gerokai daugiau nei leistina. Mobiliuoju greičio matuokliu užfiksuotas 171 km/val greitis, kuomet toje kelio atkarpoje leidžiama 90 km/val.

Kauno policijos nuotr.

Praėjusią savaitę buvo nustatyta šešiolika neblaivių vairuotojų ir penki neblaivūs dviratininkai. Liepos 11 d. 11.05 val. Jonavos r., Upninkų k., vyras (gim. 1964 m.) vairavo dviratį būdamas neblaivus. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,70 prom.

Vairuotojams pradedant gudrauti, Kelių policijos pareigūnai, transporto priemones stebės dar atidžiau. Liepos 11 d. Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos pareigūnai Kauno rajone užfiksavo automobilį „Audi“, ant kurio buvo priklijuota speciali plėvelė, kuri, esant blykstei, t. y. fiksuojant greičio viršijimo atvejus, maskuoja valstybinio numerio ženklus. Automobilio vairuotojai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Už tai numatyta bauda vairuotojams nuo dviejų šimtų keturiasdešimt iki trijų šimtų keturiasdešimt eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo šešių iki dvylikos mėnesių.

„Apie tokius atvejus girdėjome jau anksčiau, aktyviai sekame informaciją, stebime socialinius tinklus, kur šios plėvelės yra pardavinėjamos. Mūsų pareigūnams šį savaitgalį pavyko išaiškinti tokį vairuotoją, kuris ne tik įsigijo maskuojančią plėvelė, bet ją ir užsidėjo ant valstybinio numerio ženklo, taip, tikriausiai, siekdamas išvengti, kad nebūtų fiksuojama jo vairuojama transporto priemonė greičio matuoklių. Norime atkreipti dėmesį, kad pastebime ir išaiškiname tokias transporto priemones – tai tik laiko klausimas, kuomet tokią plėvelę naudojantis vairuotojas paklius į pareigūnų akiratį. Nepirkite ir nerizikuokite, nes gali ne tik tekti susimokėti nemažą baudą, bet ir kurį laiką neturėti teisės vairuoti“, – ragindamas kelyje elgtis atsakingai ir laikytis KET teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo trylika eismo dalyvių (pernai iki liepos mėnesio pabaigos – devyniolika), dar 365 sužeisti (pernai – 400). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepiktybinis vairuotojas

Nepiktybinis vairuotojas portretas
Matosi, kad neturi ką veikti, socialinius tinklus žiuri. Juk bet kas per Aliexpress gali atsisiųsti tas numerio plėveles už pora eurų ir jokia čia paslaptis. Nu kam tos savireklamos?

>anonimas,< \\\\\.../////

&gt;anonimas,&lt;  \\\\\...///// portretas
Pritariu,maladec AUDI vairuotojas,papildė biudžetą,ir 12 mėnesiukų ves sveiką gyvenimo būda,P A S I V A I K Š Č I O S į valias.Pirmyn, chamai-žudikai.

Anonimas

Anonimas portretas
malacius audi vairas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių