Quantcast

Kyšius ėmusi odontologė įklampino ir savo ilgametes pacientes

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai kalta dėl kyšininkavimo pripažino gydytoją odontologę, jai kyšius mokėjusios trys pacientės pripažintos kaltomis dėl papirkimo.

Teismas gydytojai Eglei Simonavičienei skyrė 7 tūkst. eurų baudą, konfiskavo jos gautus kyšius ir atėmė teisę vienerius metus dirbti valstybės tarnyboje, pranešė ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Praeitą savaitę paskelbtu nuosprendžiu dviem kyšius mokėjusioms pacientėms teismas skyrė baudas po 1 tūkst. eurų, o trečioji pacientė, pripažinusi savo kaltę, buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Kyšių sumos būdavo įvairios – 45 eurai, ne mažiau nei 10 eurų ir t.t.

Bylos duomenimis, pacientės atsilygindavo medikei už išimtinę padėtį ir palankumą atliekant sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, naudojant įstaigos medžiagas ir priemones, kurios pagal nustatytą tvarką yra mokamos.

E. Simonavičienė kalta prisipažino.

Kaip pranešė teismas, ji nurodė, jog supranta, kad eidama pareigas turi veikti pagal suteiktus įgaliojimus, neturėti asmeninių interesų, nesiekti naudos sau, savo šeimai ar artimiesiems vykdant darbines funkcijas. Medikė nurodė, kad kvitų neišrašydavo savo ilgametėms pacientėms.

STT Kauno valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą gavusi asmens pranešimą apie galimą medikės korupciją. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

STT atkreipia dėmesį, kad viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija, neva STT medikės kabinete buvo sumontavusi pasiklausymo įrangą – yra neteisinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Opapa

Opapa portretas
Oi kaip nustebino

antanas

antanas portretas
Jeigu yra odontologu kurie neima ,pakelkit rankas.

Vidmantas

Vidmantas portretas
Po galais, tai STT jau nebemato nieko rimtesnio valstybėje? Ar čia tokia politika, ar nurodymai iš aukščiau, ar tiesiog kompetencijos stoka?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių