Quantcast

Kuriozas Kaune: vyras reikalavo įleisti jį į butą, negalėdamas įrodyti, kad šis – jo

  • Teksto dydis:

Praėjusią naktį viename V.Krėvės prospekto daugiabutyje vyko keisti dalykai. Negalėdamas atrakinti vieno jo buto durų, neblaivus asmuo išsikvietė ugniagesius gelbėtojus ir policiją. Pareigūnai nustatė, kad minėtas butas oficialiai – ne jo.

Bendrasis pagalbos centras, į kurį maždaug pusvalandis po vidurnakčio paskambino minėtas asmuo, aiškinosi, kokios pagalbos jam reikia, apie penkias minutes.

Skambinusysis, su kuriuo buvo sunku susikalbėti galimai dėl girtumo, teigė, kad jau penkias dienas negali patekti į savo butą. Jame galimai kažkas užsirakinęs – lauko duryse iš vidaus įkištas raktas. Už jų loja du šunys.

Pasiunčiant įvykio vieton ugniagesius gelbėtojus, buvo akcentuota, kad situacija neaiški. Šie susitikę su skambinusiuoju padarė tokią pačią išvadą, dėl ko nuspręsta jokių veiksmų kol kas nesiimti, o sulaukti policijos.

Atvykę policijos pareigūnai aiškinosi, kas čia vyksta, apie keliolika minučių. Nors juos pasitikęs į Bendrąjį pagalbos centrą skambinęs asmuo reikalavo laužti buto duris, įrodyti, kad šis butas – jo, vyriškis negalėjo. Paprašius jo pateikti bent savo dokumentus, jis teigė, kad ir šie – minėtame bute. Policijai teko kelti šio daugiabučio gyventojus, kurie patvirtino, kad specialiąsias tarnybas išsikvietęs vyriškis minėtame bute tikrai gyvena. Tačiau apie savaitę kažkur buvo dingęs. Kaimynų žiniomis, jis galėjo šį butą paveldėti, tačiau dar nespėjo susitvarkyti dokumentų.

Užbėgant už akių galimai bemiegei vyriškio kaimynų nakčiai, policijos pareigūnai, anot šių atstovės Odetos Vaitkevičienės, nuvežė jį į Saugios nakvynės namus. Jam patarta ryte išsikviesti avarinę durų tarnybą. Viena iš prielaidų, kad galimai sugedo buto lauko durų spyna. Šio 1978 m. gimusio asmens blaivumo, anot policijos atstovės, jos kolegos netikrino, nes jis, pirminiais duomenimis, nepadarė jokio nusikaltimo.

Tačiau ugniagesiai gelbėtojai mena ir prieš kelis metus Kaune nutikusį panašų įvykį, kai išlaužti vieno penktojo aukšto buto duris prašė galimas vagis. Jis buvo blaivus ir minėtas butas buvo ne jo. O apie tai, kad ugniagesiai gelbėtojai dažnai kviečiami į pagalbą gudraujančių vyrų, kurių dėl įvairių priežasčių neįsileidžia į namus sutuoktinės, meluojančių, kad galimai šioms sutriko sveikata, jau rašyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ekspertas

To ekspertas portretas
Registracija jokiu teisiu nesukuria . Tai tik adresas korespondencijai. O viska sprendzia savininkas.

Taip

Taip portretas
Daugiausiai taip daro sugyventinės kurios daug metų išnaudojo vyrą, paskui sugalvojo įžūliai atsikratyti. Gal net kartu išsipirko tą butą. Kol tas ruošia ieškinį teismui taekime, ta pakeitė spyną ir įžūliai paliko žmogų už durų. Nors dažnai būna kad tas žmogus ir registruotas. Policija padėti negali nuo plėšikų butų šeimininkų. Per dau teisių pas mus suteikta šeimininkams. Tas kas gšvena, registruotas kaip jis teisių jokių gali neturėti? Sugalvoja ir palieka už durų šeimininkas- apsurdas. Tada Gerbiamieji reikia kelti bylą dėl sąvivaldžiavimo.

Ekspertas

Ekspertas portretas
Apuokai jūs, ar tik sąvininkas gali į eiti į namus kuriuose gyvena? Pasidomėkite, jei registruotas ten- viskas, turi teisę įeiti. Vadinasi šeimininkė ar kitas asmuo piknaudžiauja situacija taip darydama žalą tam asmeniui. Jei jis registruotas ir gyvena, op sugalvojo neleisti kažkas, tu iš lauko pusės pareigūnams turi įrodyti kad esi šeimininkas, tik tada atidarys duris? Kas per nesamonės!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių