Quantcast

Kriminalistai krėtė Kauno įmonę: finansinėmis aferomis įtariamas direktorius ir dvi darbuotojos

  • Teksto dydis:

Gegužės 28 d. po ilgo tyrimo Kauno kriminalistai algų mokėjimo dieną apsilankė vienoje iš baldų gamyba užsiimančių įmonių Kaune.

Turima informacija, kad uždaroji akcinė bendrovė oficialiai moka apie 1 tūkst. eurų darbo užmokesčio darbuotojui, o kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį papildomai išmoka nuo 200 eurų ir didesnes pinigines sumas neoficialiai, neapskaitytais pinigais, pasitvirtino. Tyrimo metu surinkta duomenų, kad per pastaruosius keletą metų įmonė, neoficialiai išmokėdama darbo užmokestį, nuo valstybės nuslėpė bei nesumokėjo į valstybės biudžetą ne mažiau kaip 287 tūkst. eurų.

Penktadienį pusšimtis Kauno apskrities policijos pareigūnų iš įvairių padalinių vykdė beveik pora dešimčių kratų įmonės biure, veiklos vykdymo vietose, įtariamųjų namuose, įmonės automobiliuose. 

Jų metu buvo rasta ir paimta įvairūs buhalteriniai dokumentai, užrašai, kompiuteriai, grynieji pinigai (per 6 tūkst.), kurie buvo atskiruose vardiniuose vokeliuose bei dar per 31 tūkst. eurų grynaisiais finansų vadovės gyvenamojoje vietoje. Liudytojais pareigūnai apklausė daugiau nei 40 asmenų.

Kauno Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo) ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Įtarimai dėl nusikalstamų veikų pareikšti 55-erių įmonės direktoriui, 58-erių finansų direktorei, 63-ejų įmonės buhalterei. Visiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teis.

Teis. portretas
Verslininkai ,kurie norėjo dirbti sąžiningai jų nebėra,nes negalėjo dirbti , todėl pabandė kelis metus , įsitikino kad nieko gero nebus, uždarė įmones ir emigravo.Liko tie kurie seime turi "savų" už atkatus,ministerijose , tie "dirba".Bet juk ateina laikas kaip baigiasi kažkas visam.Liko verslininkai Lietuvoje sukčiai ,vagys ,reketininkai.UAB Būsto valda kodėl ja niekas nesidomi,ji juk vykdo nelegalią veiklą ,paslaugos be sutarčių su privačiu būtų savininkais.Reketas vadinasi ,LRB kodeksas 181 straipsnis ir mokesčių nemokėjimas.Nera tokio įstatymo, kad būtų galima teikti paslaugas be sutarčių su paslaugų pirkėjų.Privaciu būtų savininkai tai ir yra UAB Būsto baldų darbdaviai.Vienu žodžių visos administravimą suteikiančios įmonės, neturi teisės dirbti be sutarčių su kiekvienu būtų savininkų ,nes tai yra nelegalu.

janis

janis portretas
blogai, kad vokeliuose. is pencija tiem zmones mokes. Labai blogai

Pil.

Pil. portretas
Nei viena įmonė Lietuvoje nedirba skaidriai ir sąžiningai.Sąžiningai dirbant negalėtų dirbti ,tiesiog neapsimoketu.I Lietuva ateina tokios pačios įmonės , verslininkai ,kad galėtų apeiti mokesčius.Pasipelnytu nemokėdami mokesčių ir kad turėtų naudą is pigios darbo jėgos.Todel Lietuvai tokių verslininkų ir darbdavių nereikia ,nes naudos nebus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių