Quantcast

Korupcijos byla: teisėjas V. Bavėjanas įtariamas sutaręs dėl kyšio kolegai iš Kauno

  • Teksto dydis:

Teisėsauga įtaria Lietuvos apeliacinio teismo teisėją Valdimarą Bavėjaną, kad šis susitarė su teisiamu pažįstamu duoti kyšį Kauno teisėjui už palankų jam sprendimą, antradienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Tyrimo duomenimis, V. Bavėjanas ir teistas buvęs socialdemokratas, savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ dirbęs Valys Venslovas 2018 metų rudenį sutarė per tarpininką duoti 10 tūkst. eurų kyšį Kauno teisėjui Algerdui Urbšiui, kad šis skirtų pastarajam mažesnę baudą už korupcinį nusikaltimą.

Tarpininku įvardijamas buvęs Kauno Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Viktoras Preikšas. Jis portalui patvirtino palikęs teismą ir tapęs advokatu, kai teisėjų korupcijos byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Anot teisėsaugos, V. Venslovas laiku neperdavė neteisėto atlygio ir Kauno teisme sulaukė lygtinės trejų metų laisvės atėmimo bausmės ir beveik 38 tūkst. eurų baudos.

Valys Venclovas/Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Pasak tyrėjų, V. Bavėjanas taip pat įtariamas žadėjęs padaryti įtaką V. Venslovo byloje skiriant teisėjų kolegiją Lietuvos apeliaciniame teisme.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra inicijavęs V. Bavėjano ir kitų septynių kyšininkavimo byloje įtariamų teisėjų atleidimą. Dėl aukštesnės grandies teisėjų atleidimo dar turės balsuoti Seimas. Iš viso teisėjų korupcijos tyrime įtarimai pateikti 48 asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada  portretas
Pagaliau visa tai pasibaigs,jau pykina nuo musu salies teisesaugos ir visu ju nieksybiu Todel ir emigruoja zmones is Lietuvos.Nes,netiki niekas sitos salies teisingumu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių