Quantcast

Konfliktas Kauno centre: dėl vietos mašinai sumušė kitą vairuotoją, partrenkė apsaugos darbuotoją

  • Teksto dydis:

Automobilių stovėjimo aikštelėje agresyviai elgęsis ir prieš aplinkinius smurtavęs vyras neišvengs baudžiamosios atsakomybės – jis bus teisiamas dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Lapkričio 19 d. apie 15.40 val. Kaune, K. Mindaugo pr., dėl automobilių stovėjimo vietos kilusio konflikto metu automobilio „Mercedes-Benz“ vairuotojas elgėsi įžūliai, smurtavo prieš kito automobilio vairuotoją, demonstravo nepagarbą aplinkiniams, trikdė viešąją tvarką ir sukėlęs eismo įvykį, kurio metu buvo partrenkta į įvykio vietą atvykusi 22-ejų apsaugos darbuotoja, pasišalino.

Policijos pareigūnams pavyko išaiškinti neblaivų  51-erių (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,29 prom.) „Mercedes-Benz“ vairuotoją, kuriam buvo paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, periodinis registravimasis policijos įstaigoje ir draudimas išvykti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuris užvakar, gruodžio 21 d., baigtas kaltinamuoju aktu. Už viešosios tvarkos pažeidimus vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje dėl šio įvykio taip pat atliekama administracinė teisena dėl pasitraukimo iš įvykio vietos ir nežymų sveikatos sutrikdymą nulėmusio Kelių eismo taisyklių pažeidimo esant neblaiviam. Už tai numatytos baudos nuo 1200 iki 1500 eurų.

Kauno apskrities pareigūnai šiuo metu atlieka ir dar kelis ikiteisminius tyrimus dėl panašių viešosios tvarkos pažeidimų.

Pareigūnai primena, kad tokie įžūlūs viešosios tvarkos pažeidimai nėra toleruotini, o kaltinamuoju aktu pasibaigę ikiteisminiai tyrimai parodo, jog teisėsaugos institucijos rimtai vertina nederamą ir piktybišką elgesį viešose vietose, todėl ragina piliečius laikytis viešosios tvarkos taisyklių, išlikti pagarbiems vienas kito atžvilgiu, kilusius konfliktus spręsti taikiai, o nepavykus išsiaiškinti į pagalbą pasitelkti policiją.

„Į tokius ir panašius įvykius reaguojame ir reaguosime principingai – mūsų miesto gyventojai turi jaustis saugiai“, – pabrėžia Kauno aspkr. VPK vadovaujantis Mindaugas Baršys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bl

bl portretas
Jau kelintą syk save pagaunu skaitinėjant šūdus kaunadienėi

Eik tu sau

Eik tu sau portretas
kaip principingai reaguoja - "Už tai numatytos baudos nuo 1200 iki 1500 eurų" Dar vieną nulį pridėjus, jau būtų biškį principingiau...

Anonimas

Anonimas portretas
Nenervinkite 50 - mečių
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių